Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 09 Aralık 2017, Cumartesi 09:27 tarihinde eklendi. 3351 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AK Parti’den ABD Başkanı Trump’a Kudüs tepkisi

AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanlığınca ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması protesto edildi.
AK Parti’den ABD Başkanı Trump’a Kudüs tepkisi

AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından 8 Aralık Cuma günü Cuma Namazı sonrasında yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi. Sokollu Mehmet Paşa Camii’nde başlayan yürüyüş Kongre Meydanına kadar devam etti. ABD Başkanının Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının protesto edildiği açıklamada “ABD Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızıçizgisidir. Bu bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurgularını olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam’ın Harem-i İzzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Türkiye’nin, insanlığın silueti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam işbirliği teşkilatı zirve dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu kararı, Dünya’da yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği “Dünya 5’ten Büyüktür” itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslam’ın kalbine saplanmaya çalışan bu hançere ancak tüm Müslümanların iki eline parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakârlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs Davasının sonuna kadar takipçisi olacağız” denildi.

Basın açıklamasına AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç, MHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Akın Çetinbaş, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdussamed Kayalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, birçok okul müdürü ve öğrenciler katıldı.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek