Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 08 Aralık 2017, Cuma 09:28 tarihinde eklendi. 1290 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Uzlaştırmayla 10 öğrencinin yüzünü güldürdü

Lüleburgaz’da motosikletli bir kişiye çarparak taksirli yaralamaya neden olan ve hakkında dava açılan bir şüpheli, uzlaştırma sonucunda aldığı 10 çift ayakkabı ile ihtiyaç sahibi 10 öğrencinin yüzünü güldürdü.
Uzlaştırmayla 10 öğrencinin yüzünü güldürdü

Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu tarafından uzlaşmaları sağlanan taraflar arasında şüphelinin alıp bağışladığı ayakkabılar öğrencilerin yüzünü güldürdü. Edinilen bilgiye göre; Uzlaşma Bürosu tarafından mağdur ve şüpheli taraflara uzlaşma teklifinde bulunuldu. Mağdur S.D’un şüphelinin Lüleburgaz’da ihtiyaç sahibi 10 öğrenciye ayakkabı alması karşılığında uzlaşabileceğini belirtmesi ve şüphelinin kabul etmesi üzerine Lüleburgaz Şaban Öğünç İlkokulu’nda okuyan ihtiyaç sahibi 10 öğrenciye ayakkabı yardımı yapıldı.

Şüpheli tarafından alınan 10 çift ayakkabı Uzlaştırma Bürosu yetkilileri tarafından Okul Müdürü Sönmez Doğan’a teslim edildi. Bu uygulama sayesinden hem onarıcı adalet sağlandı, hem de ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacı giderilmiş oldu.

Lüleburgaz’da %80 uzlaştırma oranına ulaşıldı

Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, 2 Aralık 2016’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Ceza Mahkemesi ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılması için Kanun” kapsamında uzlaştırmada yeni düzenlemeler sonrasında ülke genelinde 2017 yılında rekor kırıldığı belirtildi. 30 Eylül 2017 tarihi itibari ile ülke genelinde 173 bin 50 dosya uzlaştırmacılar eşliğindeki müzakereler sonrasında uzlaşma ile sonlandırıldı. Lüleburgaz’da ise uzlaştırma dosyalarında %80 uzlaştırma başarısına ulaşıldığı belirtildi.

 

 Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek