Lüleburgazlı müzisyenleri ağlatan cenaze
Dondurma sezonu açıldı
33. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Cuma günü başlıyor
Bu haber 07 Aralık 2017, Perşembe 09:21 tarihinde eklendi. 1429 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GASTROSKOPİ YAPTIRMAK ARTIK ÇOK KOLAY!!!

Özel Lüleburgaz Tıp Merkezi Doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Okay Pırtı, gastroskopi yaptırmanın artık çok daha kolay olduğunu belirtti.
GASTROSKOPİ YAPTIRMAK ARTIK ÇOK KOLAY!!!

Dr. Pırtı yaptığı bilgilendirmede “Öncelerde işlem esnasında rahatsızlık duyulması sebebiyle hastaların çekindiği işlemlerden biri olan gastroskopi, bugün özel anestezi yöntemleri ile hasta hiçbir rahatsızlık hissetmeden hızla ve kolayca yapılabilmektedir. Hastalar bir süre dinlendikten sonra evlerine dönebiliyorlar.

Gastroskopi, yemek borusu, mide ve onikiparmak bağırsağının içinin endoskopi cihazı ile canlı olarak görüntülenmesi işlemine verilen isimdir.

Tanısı konmayan hastalıkların tespitinde kullanılan bu görüntüleme biçimi, işlem sırasında doktora hastalığı teddavi etme şansı vermesi nedeniyle öne çıkıyor.

GASTROSKOPİ NE AMAÇLA YAPILIR?

Karın üst kısmında karında şişlik, midede ekşime, ağrı, bulantı, yutma ve kusma, karında şişkinlik ve hazımsızlık vb. şikayetleri olan hastalarda şikayetlerin sebebinin tespiti amacıyla gastroskopiden yararlanılır. Bu sayede gastrit, tümör, ülser vb. hastalıklarının tanısı konulabilmektedir. Doktor gerekli görürse işlem esnanısında biyopsi için parça alınabilir.

HAZIRLIK İÇİN NELER YAPMALI?

İşlemden önce ortalama olarak 8 saat kadar yemek yenilmemesi gerekmektedir.

GASTROSKOPİ HASTALARA NE GİBİ FAYDALAR SUNAR?

Önem verilen hastalığın erken teşhisi ve en erken dönemde teşhis edilip tedaviye başlanmasıdır. Görüntüleme tetkikleri geliştikçe hastalıklar erken evrede teşhis edilebilmekte, bu da tedaviyi kolaylaştırmakta hatta bazı hastalıklarda da hastanın hayatını kurtarmaktadır.

HANGİ DURUMLARDA GASTROSKOPİ YAPTIRMALI?

-          Uzun süreli mide yakınmalarında,

-          Reflü yakınmalarında,

-          Kansızlıkta,

-          Mide kanseri şüphesinde,

-          Tıbbi tedaviye yanıt vermeyen sindirim sistemi hastalıklarında,

-          Yutma güçlüklerinde,

-          Orta ve ileri yaşlarda başlayan mide şikayetlerinde,

-          Mide kanseri olanların birinci derece akrabalarında,

-          Mide kanaması geçirmiş olanlarda,

-          Sebebi tespit edilemeyen karın ağrılarında.

Haber Merkezi

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek