33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 06 Aralık 2017, Çarşamba 09:24 tarihinde eklendi. 1372 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Best Buddies eşleştirme töreni yapıldı

Zihinsel ve gelişim engelli öğrencilerle, engeli bulunmayan gönüllü öğrencileri “En Yakın Arkadaş” yapmayı hedefleyen Best Buddies Turkey Lüleburgaz eşleştirme töreninin üçüncüsü düzenlendi.
Best Buddies eşleştirme töreni yapıldı

Lüleburgaz Olcay Düğün Salonu’nda 3 Aralık Pazar günü saat 18.30’da gerçekleştirilen eşleşme törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cihan Erdem, Lüleburgaz Anadolu Lisesi Müdürü Arzu Becerenel, Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü ve Lüleburgaz Best Buddies Koordinatörü Barbaros Görkem Şinikoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan eşleştirme töreni, Best Buddies tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti. Tanıtım filminin ardından konuşan Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Barbaros Görkem Şinikoğlu “Lüleburgaz’da 2015 yılından itibaren uygulanan özel gereksinimli bireylerin sosyalleşmesi, akran kabulü ve aktif akran danışmanlığının uygulanabilirliği bakımından 48 ülkede 1 milyonun üzerinde gönüllüsü olan sivil girişimi Best Buddies Turkey/Lüleburgaz eşleştirme töreni ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğimize hoş geldiniz. Lüleburgaz Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Uygulama, İş Eğitim Ve Mesleki Eğitim Merkezi olarak kuruluş tarihimiz olan 6 Şubat 2017 yılından durmadan çalışarak 6 atölye ve 18 sınıf ile Lüleburgaz’a hizmet vermekteyiz. Proje tabanlı düşünce sistemini kendimize model alarak yürüttüğümüz 5 tane uluslararası proje ile ortaklık ve akreditasyon bulunmaktadır. Bu projelerden her biri sahada aktif olarak uygulanmaktadır. Bir projenin ilk amacı olan uygulanabilirlik, sürdürülebilirlik ve paydaş analiz detaylarının uygulanan her bir projede ilk önceliği alması merkezimizin uluslararası, ulusal arenada tanınması ve bilimsel dayanaklı eğitim öğretim modellerini Lüleburgaz’da yaygınlaştırmaya yönelik attığımız adımlar her geçen gün büyümekte ve aldığımız sonuçlar bizleri gururlandırmaktadır. Lüleburgaz’da muadili olmayan fakat kendisine uluslararası bir misyon edinmiş olan merkezimiz 83 öğrenci, 39 öğretmen, 3 idareci, 1 rehber öğretmen, 4 yardımcı personel ve 8 hostes ile kurulalı 1 yıl olmamasına rağmen bir çok yol kat etmiştir. Ben burada merkez müdürü olarak kendim ve personelim adına var gücümüzle çalışmaya bir kez daha huzurunuzda söz veriyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması yönünden de ayrı bir güzelliğe sahip olan gecemize engelliye saygı insanlığa saygıdır diyerek sözlerimi noktalıyorum. Teşekkürler” dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı ve Lüleburgaz Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Sibel Uzunlar, “yalnız bırakılmış bu kaderin çocuklarına uzattığınız o dost ellere kavuşmanın mutluluğu içindeyiz. Biz taht kurmak istiyoruz bu kalplerde. Onlarla birlikte yürümek, bizim hep gülerek baktığımız yaşamımıza girmek. Korkmadan kucakladığınız bizlerin sıcaklığını hissetmek. Bize ulaşıp yüreklerimize dokunabilmek, hayatlarımızı anlamlandırmak, sizi diğerlerinden farklı kılan vicdanınızın yayacağı ışığı, parlaklığı bizimde gönlümüzün feneri olsun.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından eşleşme töreni yapıldı. Eşleşmelerde çocuklar heyecanlı ve eğlenceli dakikalar yaşadı. 27 Best Buddy gerçekleştirilen tören ile eşleşti.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek