Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 01 Aralık 2017, Cuma 09:28 tarihinde eklendi. 3012 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya; “Boşnaklar da, Aleviler de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, “Boşnaklar da, Aleviler de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Dün Boşnaklara bugün Alevilere yapılan saldırıları kınıyoruz. Hükümeti bölücü değil birleştirici olmaya davet ediyoruz” dedi.
CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya; “Boşnaklar da, Aleviler de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır”

Hükümetin ülkeyi yönetemediği için ayrıştırıcı politika üreterek beceriksizliğinin üzerini örtmeye çalıştığını da belirten CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “16 Yıllık AKP iktidarı, Ekonomiyi kaosa soktuğu gibi Eğitim‘de çıkmaza sokmuş, her yıl yaptıklarını iddia ettikleri eğitim reformuyla Milli Eğitim düzenimizi alt üst etmiş ve bu durum milli birliğimizi, tehdit eder duruma gelmiştir. Bir kaç gün önce televizyon ekranlarından AKP'nin (besleme yorumcuları)  Boşnaklara hakaret ederken dün de Malatya da AKP’nin (besleme tosuncukları)  Alevi vatandaşlarımızın kapılarına  X İşareti koymaktadır. 40 yıl önce Malatya’da,  Sivas’ta, Yozgat‘ta ve Maraş‘ta buna benzer olaylar olmuş ve peşinden, insanlık tarihinin en büyük acılarından olan katliamlar yaşanmıştır.

Şimdi, bütün bunlar olurken sormak istiyoruz; 15 Temmuz‘dan bu yana devam eden Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması, AKP Genel başkanına sadece, işçi grevlerini yasaklama  yetkisi mi vermektedir. Bu Olağan Üstü hal sadece, AKP Genel başkanının ve AKP yetkililerinin saldırılardan korunmasını mı sağlamaktadır.

Dün Boşnak‘lara, bugün Alevi’lere yapılan bu saldırılar, Milli birliğimizi ve Bütünlüğümüzü tehdit ederken milli birliğimizi ve bütünlüğümüzü temsil eden Cumhurbaşkanı Reza Zarrab’ı düşündüğü kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarının geleceğini de düşünmekte midir?

Biz Cumhuriyeti ve bu Devleti kurmuş Cumhuriyet Halk Partililer olarak, Milli Birliğimizin, Beraberliğimizin ve Kardeşliğimizin yok edilmesine hiçbir şekilde izin vermeyecek, Alevi ve Boşnak kardeşlerimize yapılan bu saldırılar karşısında, yalçın bir kaya gibi dimdik duracağız!”

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek