Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 18 Kasım 2017, Cumartesi 09:56 tarihinde eklendi. 1714 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Medikent Hastanesi’nden Çocuklara Botoks Tedavisi

Lüleburgaz Medikent Hastanesi’nde Serebral Palsi hastası çocuklara botoks tedavisi yapılmaya başlandı.
Medikent Hastanesi’nden  Çocuklara Botoks Tedavisi

Genellikle estetikteki kullanımıyla bilinen Botulinium Toksin (botoks), tıpta başka tedavilerde de kullanılıyor. Botoksun kullanıldığı hasta gruplarından biri de serebral palsi hastası çocuklar.

 

1 Kasım 2017 tarihinde Lüleburgaz Özel Medikent Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğine başvuran Serebral Palsi’li (Spastik Çocuk) ve yürüme zorluğu çeken Bulgaristanlı çocuk hastalar, 6 yaşındaki Viktor Milenov Stoyanov ve Karina Nikolaeva Krasteva’ya  botoks enjeksiyonu yapıldı.

 

Bulgaristan’da fizyoterapi gören ve daha önce kas uzatması operasyonu olan 6 Yaşındaki Viktor Milenov Stoyanov ve Karina Nikolaeva Krasteva’nın tedavisi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Kaan Uzunca tarafından yapıldı.

 

Serebral Palsi’li çocukların BotilinumToksin (Botoks) enjeksiyonları yapıldı. Yürüme cihazları planlandı. Egzersiz ve Fizyoterapileri düzenlendi.

 

15 Kasım 2017 tarihindeki kontrolleri sırasında tedaviden once yürüme zorluğu çeken çocuk hastaların yürüme kabiliyetlerinde büyük ilerleme olduğu kaydedildi.

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek