Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 17 Kasım 2017, Cuma 09:19 tarihinde eklendi. 752 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Geleceğin Yıldız girişimcileri” konferansı verildi

Global Girişimcilik Haftası kapsamında Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezi’nde ‘Geleceğin Yıldız Girişimcileri Konferansı’ verildi. Geleceğin Yıldız Girişimcileri, fikir bulup, buldukları fikirleri geliştirebilen ve yatırıma dönüştürebilen girişimcilerden ilham alarak önemli ipuçları öğrendiler.
“Geleceğin Yıldız girişimcileri” konferansı verildi

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Konferansı programı E-Ticaret Çağı Genel Yayın Yönetmeni Ümit Öncel’in açılış konuşmasıyla başladı. Girişimciliğin önemini vurgulayan Öncel konuşmasında, ‘Herkes girişimci olmak zorunda değil. Girişimcilik bir kariyer seçimidir. Burada düzenlenen etkinlikler de bu tercihte bulunacakların önünü açacak etkinliklerdir.’ dedi.

“Zor Ama İmkansız Değil”

Öncel’in açılış konuşmasının ardından M3 Works Kurucusu Erdem Genç’in Body Percussion çalışması ile program devam etti. Genç konuşmasında, “Yapmayı en çok sevdiğiniz şey işiniz olsun: Zor ama imkansız değil. Hayat akıp giderken size fırsatlar sunar. Onlara uzanıp almak kendi ellerinizdedir.” diye konuştu.

“Bu Projedeki Amacım: Çocuklarımıza…”

Manibux kurucusu Canan Bayrak, geleceğin girişimcileri için bazı ipuçları paylaştı ve hayata geçirmeyi başardığı girişimini gençlere anlattı. Girişimcilikten öğrendiklerini ve girişimcilik üzerine değerlendirmelerini de gençlerle paylaşan Bayrak, projesini anlatırken şu ifadeleri de paylaştı: “Amacım, çocuklarımıza, paranın sadece anlık isteklerde harcamak için değil, tasarruf ve gelecekte kullanmak amacıyla da biriktirilebileceğini öğretmek. Kendi harçlıklarını yönetirken aslında kendi hayatlarının sorumluluklarını aldıklarını onlara hatırlatarak, sınırlar koyarak, henüz yanımızdayken, onların gelecek hayatlarını etkileyecek beceriler kazanmalarına rehberlik edebilmek.”

“Hazır Olun!”

Geleceğin Yıldız Girişimcileri Konferansında, ‘Sosyal Çağda Girişimcilik’ sunumunu Monitera’nın kurucusu Metin Kahraman yaptı. Kahraman, sunumunda girişimciliğin dijital ve ekonomik boyutuna da değindi. Kahraman, geleceğin girişimcilerine seslenirken, ‘Girişimci olacağınız zaman bütün duyguları yaşamaya hazır olun.’ diyerek girişimci olmak isteyen gençlerin bu süreçte olumlu ve olumsuz tüm duyguları yaşayacaklarının da altını çizdi.,

Konuşmaların ardından Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak sahneye çıktı. Başkan Emin Halebak konuşmasında, geleceğin yıldız girişimcilerine ilham olan konuşmacılara ve katılım sağlayan gençlere teşekkürlerini iletti.

Erdem Genç Kimdir?

Kısa özgeçmiş: Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu Erdem Genç, girişimcilik kariyerine oldukça genç yaşta başladı. 2005 yılında M3 Works Kurumsal Organizasyon şirketini kuran Genç, takım çalışmaları ve motivasyon eğitimleri veriyor ve etkinlikler düzenliyor. Park Kitap Yayıncılık Hizmetleri şirketinin de kurucusu olan Genç’in, “20 Yaşında Patron Olmak”, “Debut”, “Küba Ritmi” ve “10 Yaşında Girişimci Olmak”  olmak üzere dört tane kitabı bulunmakta. Genç, edebiyat, müzik ve fotoğraf alanlarında çalışmalarını sürdürüyor.

Canan Bayrak Kimdir?

Kısa özgeçmiş: Aile ve çocuklar üzerine uzmanlaşan psikolojik danışman Canan Bayrak, 17 yıl boyunca özel okullarda danışmanlık verdi. Hem kendi ailesinden hem de mesleki hayatından edindiği deneyimlerden yola çıkan Bayrak, kendi işini kurarak Manibux’u geliştirdi. Bir harçlık yönetim uygulaması olan Manibux aracılığıyla aileler 8-18 yaş aralığındaki çocuklarına güvenli bir şekilde harçlık gönderilir ve yapılan harcamaları takip edebilir.

Metin Kahraman Kimdir?

Kısa özgeçmiş: İnteraktif pazarlama alanında çeşitli ajanslarda proje yöneticisi olarak çalışmış olan Metin Kahraman, 2008 yılında ortağıyla beraber internet girişim projelerine yönelik hizmet amacıyla Angelabs şirketini kurdu. Kahraman, 2009 yılında ise yine aynı ortağıyla sosyal medya pazarlama ürün ve çözüm servisi sunmayı hedefleyen Monitera projesini hayata geçirdi. Monitera, çeşitli kurumların sosyal medya stratejilerine yönelik içerik toplama ve raporlama gibi faaliyetler gösteriyor.

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek