Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 13 Kasım 2017, Pazartesi 09:26 tarihinde eklendi. 1813 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ahmetbey Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi’nden kredi müjdesi!

Ahmetbey Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi Başkanı Yüksel Özdil, esnaflara kredi müjdesi verdi.
Ahmetbey Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi’nden kredi müjdesi!

Gazetemize bir ziyaret gerçekleştiren Başkan Özdil, esnaf kredileri hakkında önemli bilgiler aktardı. Lüleburgaz, Ahmetbey ve çevresindeki esnaf ve sanatkârların kullanacağı işletme kredisi limitinin 100 bin TL’den 200 bin TL’ye çıkarıldığını söyledi. Kendi işyerini açmak isteyen, satın almak isteyen üyelerine 10 yıl vadeyle 500 bin TL, işi için sıfır araç almak isteyen üye esnafların da 5 yıl vade ile yine 500 bin TL’lik kredi imkânı doğduğunu belirtti.

Esnaf kredileri hakkında bilgiler veren Başkan Özdil “ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle Türkiye Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerde hazinece sağlanan reel faize destek olan (yüzde) %50 olarak devam etmektedir, bir yıla yakın vadeli kredilerde yıllık faiz orana %4(2,3,4,5) yıla kadar uzun vadeli kredilerde yıllık faiz oranı %5 olarak belirlenmiş, uygulama bu şekilde devam etmektedir. TESKOMB üst kuruluşumuzca 20 Ekim 2017 tarihinde düzenlenen seminere katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan’ın ayrıntılarını duyurduğu kooperatif risk gruplarının yeniden düzenlenmesi ile Kooperatifimiz 2. Gruba yükseldiğinden işletme kredisinin şahıs üst limitinin 200 bin TL’ye yükselmesi ve ayrıca 500 bin TL şahıs üst limitli yatırım kredilerine ilişkin uygulaması, yapılan açıklamalardan sonra başlamıştır” dedi.

Yaklaşık 2,5 yıl önce göreve geldiğini ve ilk günden itibaren her üyeye eşit bir şekilde davranarak hizmet vermeye çalıştığını belirten Başkan Özdil “Bundan sonra da hedefimiz Kooperatif olarak bulunduğumuz grubu koruyup daha fazla ortağa faydalı olabilmek ve sonrasında bir üst gruba çıkmaktır. Ortaklarımıza ödemelerde gösterdikleri özen için de teşekkür ediyoruz.

Kooperatifimizin kurulduğu 1979 yılından bu yana kurucu başkanlar dahil görev almış herkese teşekkür ediyor, yaşamını yitirmişlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Aldığımız bu görevi daha üst seviyelere taşımak için her geçen gün daha fazla çalışarak daha fazla esnafımıza ulaştırmak istiyoruz” dedi.

Hükümetin verdiği teşviklerin esnafa can suyu olduğunu da ifade eden Başkan Özdil, yürüttükleri çalışmalarda kendilerine destek veren Halk Bankası Lüleburgaz Şubesi Müdürü Caner Gökbulut ve Şube çalışanlarına da teşekkürlerini sundu.

 

Gökhan KAN

 

 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek