Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 10 Kasım 2017, Cuma 09:24 tarihinde eklendi. 2069 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Nalbant’tan Belde Başkanlarına cevap

Evrensekiz Belediye Başkanı Mustafa Nalbant, beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri ile gazetemizi ziyaret edip AK Parti Evrensekiz Belde Başkanı Sadettin Kuşku ve MHP Belde Başkanı Birol Özbay’ın satışa çıkartılan arsalarla ilgili yaptıkları açıklamalara cevap verdi.
Başkan Nalbant’tan Belde Başkanlarına cevap

Önce MHP Evrensekiz Belde Başkanı Birol Özbay’ın açıklamalarına değinen Başkan Nalbant “Evrensekiz Belediyesine ait olan 26 adet arsa satışına karşı olduklarını beyan etmişlerdir. Bu arsa satışına Belediye Meclisimiz 02.08.2017 tarih ve 22 sayılı kararı ile onay vermiştir. Karar 4 MHP Meclisi Üyesinin, 5 CHP Meclisi Üyesinin ve Meclisi Başkanı da dahil 10 üyenin oy birliği ile alınmıştır. MHP Belde Başkanı Birol Özbay açıklamasında arsaları Belediye Encümeni kararı ile satıldığından bahsetmektedir. Belediye Encümen karıra ile satış yapamaz, meclis kararı ile satış yapacağız. Bu arkadaşımızın Meclisi Üyeliği yaptığı bir önceki dönemde bizim satışını yapacağımız arsaların hemen bitişiğindeki arsaların satışı yapılmıştır. O zaman böyle bir yönteme hiç kimse başvurmamıştır. Yanlış bir şeyler var diyerek yalan yanlış beyanlarla belde halkımızın kafasını karıştırmayın. Ne yaptıysak yasalara uygun yapılmıştır. Bizim yaptığımız satışlarda 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre yapılacaktır. Arsa almak isteyen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 28.11.2017 Salı günü satılacak olan 13 adet arsanın ihalesine katılabilir.

Ayrıca 750 dekar hisseli yerlerin satışından bahsediyor. 750 dekar hisseli olan yerler tarla vasfı taşımaktadır, imarın dışındadır. Bizim imarımız 8 bin nüfusa göre yapılmıştır. Şu an nüfusumuz 2750’dir. Nüfus 8 bin olduğu zaman o günkü Belediye Meclisi İmar genişlemesine karar verebilir. Hangi bölgenin imara açılacağı o zaman belli olur. Belde halkımızın yanlış beyanlarla kafasını karıştırmayın. Siz bir dönem Meclis Üyeliği yaptınız. Bunları iyi bilmeniz gerekir. Burada arazi toplayanların kim olduğunu herkes biliyor. İstanbul’dan 3 otobüs insan getirip piknik yaptıran, yemek veren, gölette stant açarak bu 750 dekar tarlanın tanıtımını yapan ben değilim. Bunları kimin yaptığını belde halkı çok iyi bilmektedir. Niye halk toplantısı yapmadığımızı soruyor. Zaman zaman halk toplantıları yaptık. Sen hangi halk toplantısına katıldın, ne önerdin? Kahvehanelerde halk toplantısına benzer bilgiler sürekli verdim. Halk toplantısını ne zaman yapacağıma sen karar veremezsin. Çok yakın zamanda halk toplantısı yapacağım, belde halkı merak etmesin” dedi.

AK Parti Evrensekiz Belde Başkanı Sadettin Kuşku’nun açıklamalarına da cevap veren Nalbant “Başkan Sadettin Kuşku satışı yapılacak arsaların hazineye ait olduğunu beyan etmiştir. Bu arsalar hazineye ait olmayıp Evrensekiz Belediyesinin mülkiyetinde olan tapulu yerlerdir. Belediyenin hazineye ait olan yerleri satma yetkisi yoktur. Satışı yapılacak arsaların olduğu alanda;

8.604 m² 3 adet park alanı

6.619 m² tahıl pazarı

6.607 m² hayvan pazarı

3.853 m² resmi kurum alanıdır.

12.340 m² 26 adet arsadır.

Toplam 38.100 m² belediyeye aittir.

Sayın Kuşku, belediye daha önceki dönemlerde de Meclis kararı ile arsa satışı yapmıştır. O dönemlerde hiç kimse imza kampanyası düzenlememiştir. Bu satış kararı 4 MHP, 5 CHP Meclis Üyesi ve Meclis Başkanı da dahil 10 üyenin oy birliği ile alınmıştır. Arsa satışları 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. Md. Gereği açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Satış için gerekli ilanlar yapılacaktır. Yabancıların arsa alacağından tedirgin olduğunu kahvehanelerde beyan ediyorsun. Senin parselleyip sattığını ve yönetim kurulu üyesi arkadaşının arsaları kime sattığını belde halkımız çok iyi biliyor. O zaman belde halkımız tedirgin değil miydi? Arsaların satışa çıkarılmasıyla kime veya kimlere hizmet ediyorlar denmektedir. Satış amacımız, Evrensekiz halkına hizmet etmektir. Başka bir amacımız olamaz. Arsa satışlarımızdan sonra belediyemiz karşısındaki park yenilenecek, düğün salonumuzun çevre ve zemini yenilenecek, sağlık ocağımızın yapımı 2018 yılı içinde başlayacaktır. Sağlık Ocağının yapımı başlar başlamaz ilkokulun önüne 300 m² kapalı spor salonu ben kendi imkânlarım ile yapacağım. Semerci kahvehanesinin önüne küçük bir süs havuzu yapılacak. Gölet yolumuz asfalt olacak. Belde girişine kadar olan yolumuz asfaltlanacaktır. Altyapı ve doğalgaz çalışmaları neticesinde bozulan yollarımız 50.000 m² kilit parke taşı yapılacaktır. Hiç kimse merak etmesin belediyenin bir kuruşunu dahi 3,5 seneden beri olduğu gibi hiç kimseye yedirmedim. Bundan sonra da böyle olacaktır” dedi.

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek