HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 06 Kasım 2017, Pazartesi 09:27 tarihinde eklendi. 4155 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya; “Lüleburgaz CHP Türkiye’de gündemi belirleyen parti oldu”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, ile ne oldu, ne olacak, cam işçileri, yeni dönemde hedefler ne olacak? Şeklindeki soruları da cevaplayan bomba gibi bir röportaj yaptık.
CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya; “Lüleburgaz CHP Türkiye’de gündemi belirleyen parti oldu”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, “Lüleburgaz CHP gündemi takip eden değil gündem belirleyen parti oldu. Lüleburgaz’ın önünü açabilmek ve tüm Türkiye’ye umut olabilmek istiyoruz. İki yıllık ilçe başkanlığımızda sadece makamımız ve görevlerimiz vardı yetkilerimiz yoktu. Bu kongrede delegemizden Lüleburgaz’ın geleceğini şekillendirme yetkisi isteyeceğiz” dedi.

İşte CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya ile yaptığımız röportaj;    

Ne oldu?

Ülkenin, şehrin ve bizlerin hayatımızı belirleyen ve yön veren en başta siyasettir. Trakya’da siyaseti belirleyen de Cumhuriyet Halk Partisidir. Onun için CHP’de olan değişiklik siyasetin tamamını etkiler ve geleceği şekillendirir, değiştirir. Bundan iki yıl önce iki adaya karşı (bu adayların arkasındaki güçleri siz biliyorsunuz) ilçe başkanlığını kazandığımızda bu sürpriz olarak değerlendirilmişti oysaki bizim için sürpriz değildi. Cumhuriyet Halk Partisi tabanında gelişen değişim, yenilik, AKP’ye karşı mücadele ve iktidar olma talebi delegeyi etkiledi ve bizlere oy vermelerine neden oldu.

Ve geçen iki yılın ardından bu tercihi yapan delegeler ve tarafsız üyeler, yaptıkları tercihin doğru olmasından ve iki yılda hem masada, hem sahada hem de sokakta kazanılan başarılardan dolayı memnun ve mutlu olduklarını gizlemiyorlar. Ancak tabandaki tüm bu memnuniyete karşı, kendi siyasi geleceğini bu değişimde göremeyen bazı siyasetçilerin, bazen ahlaki değerleri bazen parti terbiyesine bazen de kanun ve yasaları zorlayarak delege seçimlerine müdahale ettiklerine şahit olduk.

Mevcut statükonun devam etmesinden yana olanlar bulundukları makam, mevki ve pozisyonları korumaya çalışıyorlar ve bizler de bu dönem makam, mevki ve imkân sahiplerine karşı sadece emeğimiz ve yüreğimizle mücadele ediyoruz. Ve aslında bu iki gücün yani değişim isteyenlerle bu değişimi yok etmeye çalışan statükonun mücadelesi kongremizde de devam edecek ve sonuç ortaya çıkardığında bizler de Lüleburgaz’ın ve Cumhuriyet Halk Partisi ilerleyip gelişecek mi ? Yoksa yerinde saymaya mı devam mı edecek? Sorusuna cevap bulmuş olacağız.

Neler olacak?

Yönetim Kurulumuz her türlü planlamayı yaptı ve örgütümüz 3 Aralık’ta yapacağımız kongreye hazır durumda. Bir ay siyaset için uzun bir zamandır ve neler olacağını ben de tam bilmiyorum. Ancak bazı tahminlerde bulunmak zor değil. Mevcut makam, mevki sahipleri ellerinde bulundurdukları imkân ve imtiyazları korumak için her türlü (açık, gizli) iş birliğine girişebilirler, hatta bu imtiyazlılar grubu parti dışından gerici güçlerle dahi çıkar ortaklığı kurabilir ve Lüleburgaz’ın dolasıyla Kırklareli’nin ve Türkiye’nin böyle devam etmesi için mücadele edebilirler. Ülkenin ve Lüleburgaz’ın düştüğü bu kötü durumu kendisine dert etmeyen bu imtiyaz sahiplerinin mevcut makam, mevki ve imkânlarını korumaktan başka hiç bir gayesi yoktur. Bütün bu tutucu ve gerici  güçler  Cumhuriyet Halk Partisinde başlayan ilerici ve devrimci hareketlenmenin önünü kesmek için ortak olabilirler. Aslında kongrede yaşanacak olanlar tanıdık olaylardır. Tutucu ve gerici güçlerle ilerici ve devrimci güçlerin mücadelesinin yaşanacağı bir kongre olacak.

  Cam işçilerinin olayında son durum ne?

İşçilerin mücadelesi ve “İŞ, AŞ, ADALET” yürüyüşü sonrasında tüm işçiler tüm hakları ile birlikte İŞE İADE yolu açıldı. Bu büyük başarının ardından isteyen haklarını alıp ayrılacak, isteyen ise Eskişehir’deki fabrikada çalışmaya devam edebilecek. Ama asıl mesele, Lüleburgaz’da dipten gelen ilerici, devrimci ve vatansever dalganın işçiler için yapılan basın açıklamasında ve peşinden gelişen direnişte kendisini ortaya koymasıdır. Bu durum Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde ve Lüleburgaz’ın tamamında bir değişim ve gelişim talebi olduğunu mevcut statükonun makam, mevki ve imkân sahiplerinin bu halk dalgası karşısında duramayacağının önemli bir göstergesi olmuştur. “Teröre Lanet” yürüyüşünde buluşan binler “Referandumda HAYIR” diyen on binler artık Lüleburgaz’ın geleceğinde söz sahibi olma kararlılığını  Cam Sanayi direnişinde göstermişlerdir.
“İŞ, AŞ, ADALET” yürüyüşü ve sonrasında kazanılan zafer, önümüzdeki günlerde tüm Trakya’yı etkisi altına alacak ve Lüleburgaz da başlayan dalganın tüm Türkiye için bir umut ışığı olacağını göstermiştir.

  Partinin sizin dönemde kazandığı ivme nasıl ortaya çıktı ?

Biraz önce bahsettiğim parti içindeki bu devrimci dalganın liderliğini yapmak bizim için büyük bir sorumluluk ve Lüleburgaz’ın geleceği için önemli bir görevdir. İki yıl boyunca işimizden, aşımızdan ve eşimizden saklayarak siyasi mücadeleye harcadığımız zaman ve emeğin karşılığını görüyor olmak, İstanbul ve Ankara gibi büyük metropollerin dikkatini çekmek bizleri daha büyük işleri yapma gücü vermektir. İki yıl içerisinde halkın taleplerini dile getirmek ve Atatürk devrimlerine sahip çıkmak sonucunun da hakkımızda açılan davalar, soruşturmalar bizler için kaygı değil, gurur kaynağı olmuştur. Ve AKP’nin yarattığı bu karanlık ortamda Lüleburgaz Cumhuriyet Halk Partisi’nin mücadelesi ve Lüleburgaz halkının desteği de tüm Türkiye’ye umut olmuştur. Sadece Referandum çalışmaları yeryüzü sofraları ve İŞ AŞ ADALET yürüyüşleri bile Lüleburgaz’ı tüm Türkiye'ye tanıtmış ve Türkiye ye ulaşan mücadelenin ve başarıların haklı gururunu tüm ilçe örgütümüz ve Lüleburgaz yaşamaktadır. 2 yılda Lüleburgaz’ı ‘’L’’sinde başka bir şeylerle verdiğimiz mücadele ile tüm Türkiye ye tanıtmış olmakla son derece mutluyuz.

Yeni dönemde vizyon ne olacak ?

Önümüzdeki dönem referandumda aldığımız %73 oyun örgütlenerek Lüleburgaz’a ve Trakya’ya yön vereceği bir dönem olacak. Bu dönemde bugüne kadar mücadele ettiğimiz küçük olsun benim olsun anlayışını sadece parti içi çekişmeleri odaklanmış siyaset yapma biçimini ve dar grupçuluğu tamamen ortadan kaldıracağımız, referandumda HAYIR oyu veren %73’ün parti içerisinde temsil edilmesini sağlayacağımız bir dönem olacaktır. Bizler siyasetin hayatımıza nasıl yön verdiğini ve etki ettiğini biliyoruz ve her Lüleburgazlının siyasette söz sahibi olmasını yetkilerin halk için kullanılmasını ve alınacak kararların halkla birlikte alınmasının sağlamaya çalışacağız. Kimseyi ötekileştirmeden hiç kimseyi dışlamadan Lüleburgaz için söyleyecek bir sözü olanla her zaman ve her yerde birlikte olacağız. 

Cumhuriyet Halk Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanlığı bizim için bir makam değil bir görev talebidir ve bugün en önemli görev kongre de başarı sağlayarak  2019 kadroların yeniden yapılandırılması yetkisini delegeden almaktır.. Bu kongre (geçen kongreden farklı olarak) ilçe örgütünün yetkilendirileceği bir kongre olacak. Mevcut makam ve mevki sahipleri bu yetkiyi ele geçirebilmek için bugüne kadar hiç olmadığı kadar Cumhuriyet Halk Partisine müdahil oluyorlar. Bizler de bu yetkiyi halk adına kullanabilmek, Lüleburgaz’ın önünü açabilmek ve tüm Türkiye’ye umut olabilmek istiyoruz. İki yıllık ilçe başkanlığımızda sadece makamımız ve görevlerimiz vardı yetkilerimiz yoktu bu kongrede delegemizden Lüleburgaz’ın geleceğini şekillendirme yetkisi isteyeceğiz.

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi delegesinin ülkesi ve  partisinin menfaatine için oy vereceğini biliyoruz. Nerden biliyorsunuz derseniz, Bu delege hala daha damarlarında KUVVAcıların kanını taşıyan Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci delegesidir. Partimize delegemize ve Lüleburgaz’ın aydınlık insanlarına inanıyoruz. Bu engeli mutlaka ama mutlaka el ele aşacağız. 

 

Murat Mahir ALTAN 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek