Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 20 Ekim 2017, Cuma 09:30 tarihinde eklendi. 2772 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sokağa atılmak üzere olan yaşlı çift yardım bekliyor

Lüleburgaz’da felçli oğlu ve engelli torununa bakan yaşlı çift sokağa atılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
Sokağa atılmak üzere olan yaşlı çift yardım bekliyor

Lüleburgaz Güneş Mahallesi Doğuş Sokak’ta yaşayan 80 yaşındaki Emekli İmam Ahmet Avcı ile eşi Emine Avcı 20 senedir felçli oğlu ve engelli torununa mahalle sakinlerinin yardımlarıyla bakıyor. Lüleburgaz Kurudere Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerinin ve mahalle sakinlerinin yardımlarıyla ayakta kalmaya çalışan Avcı Ailesi, bu ay sonunda sokakta kalma tehlikesiyle karşı karşıya.

Mahalle sakinlerinden Ebubekir Deligöz, ay sonunda Avcı Ailesi’nin evlerinin icra yoluyla satılacağını ve sokağa düştüklerinde onlara kimsenin bakamayacağını belirtti. Deligöz, “80 yaşındaki Ahmet amca ve eşi Emine teyze, felçli oğlu ile engelli torununa mahalle sakinlerinin yardımlarıyla bakıyorlar. Ahmet amca’nın emekli maaşı var fakat o da sadece ilaçlara ve hasta bezlerine gidiyor. Felçli oğlu ve engelli torununun ihtiyaçları için ise herhangi bir bakım parası da bulunmuyor. Ailenin 3 öğün yemekleri Kurudereliler Derneği üyelerinin yardımları ile tutulan özel bir yemek şirketi tarafından karşılanıyor. Ayrıca Ahmet amca hasta ve doktorlar tarafından kısa zamanda ameliyat olması gerektiği söylendi. Bu haldeki bir ailenin ay sonunda yani 30 Ekim’de yaşadıkları ev banka yoluyla icraya çıkarılacak ve aile sokağa atılacak” dedi.

Yetkililerden yardım isteyen Deligöz, ilk olarak bakıma muhtaç ailenin sokağa atılmasının engellenmesini istediklerini söyledi. Deligöz, “Bu aile belki evde bakım hizmeti olsa daha iyi bir yaşam ortamına kavuşabilecek. Ayrıca felçli oğlunun tekerlekli sandalyesi olsa belki oda yatağından kalkıp gezebilecek. 10 gün gibi kısa bir süre sonra sokakta kalacak bu aileye yetkili makamların yardım eli uzatmasını istiyoruz” dedi.

Lüleburgaz Kurudere Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehdi Erginuğuzlu, “Devletimizin sağladığı hizmetlerin bir an evvel ihtiyaç sahibi bu aileye de sağlanması en büyük dileğimiz. Bu ihtiyaç sahibi ailemiz için devlet bünyesindeki sosyal hizmetlerin desteklerini bekliyoruz.”dedi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek