Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 20 Ekim 2017, Cuma 09:18 tarihinde eklendi. 761 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cam İşçileri “Mücadelemiz kararlılıkla sürecek”

Kristal İş Sendikası Trakya Şubesi yayınladığı açıklama ile işten çıkarılan 90 işçiden isteyenlerin 1 Kasım itibarı ile Eskişehir’de işbaşı yapacağını duyururken işten çıkarılan işçiler ise böyle bir kararı kabul etmediklerini ve mücadelelerinin her platformda süreceğini bildirdiler.
Cam İşçileri “Mücadelemiz kararlılıkla sürecek”

Kristal İş Trakya Şubesi’nden yapılan açıklama;

 

 “Trakya Şube yönetimi olarak 18-19/10/2017 tarihlerinde genel merkez yöneticileri ile yaptığımız toplantılar sonucunda, genel başkan bugün işveren ile bir görüşme yaptı, çıkan sonuç;

1-İşveren bu 90 arkadaş ile görüşüp Eskişehir’e gitmek isteyenleri tespit edecektir.

2-Gitmek isteyenler tüm özlük hakları ile 1 Kasım itibariyle Eskişehir fabrikasında iş başı yapacaklardır.

3-Kırklareli Cam Fabrikası’nda D fırını açıldığında bu arkadaşların geri getirilmesi şartı ile sendikamız ile işveren anlaşmaya varmıştır.

 

İşten çıkarılan cam işçileri “Mücadelemiz kararlılıkla sürecek”

 

“Biz işten çıkarılan cam işçileri ve ailelerinin geleceğini belirleyen bu ve buna benzer kararların ve anlaşmaların biz cam işçilerine sorulmadan ve görüşülmeden yapılması etik olmadığı gibi sendikamızın geçmişten bugüne gelen geleneklerinde de yeri yoktur.

 

Bu açıklama vesilesiyle birkez daha yinelemek isteriz ki parçası olmadığımız hiçbir kararı ve anlaşmayı kabul etmediğimiz gibi Trakya bölgesi dışında bulunan fabrikalarda çalıştırma tekliflerinin samimi olmadığını ve bu teklifleri kabul etmediğimizi bildiririz.

 

Haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atılan cam işçileri olarak her platformda mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.

 

20 Ekim Cuma günü eşlerimiz çoçuklarımız ve bize destek olan kamuoyuyla birlikte başlatacağımız Lüleburgaz’dan İstanbul'a İş, Aş, Adalet yürüyüşü ile mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz” dediler.

 

 

Haber Merkezi 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek