HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 18 Ekim 2017, Çarşamba 09:28 tarihinde eklendi. 1539 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“İyi Doktor” sahnelendi

Lüleburgaz’a Bulgaristan’ın Haskova iline bağlı Topolovgrad beldesinden tiyatro grubu gelip sahne aldı. Ekip Lüleburgaz’da kutlanacak Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Etkinlikleri kapsamında Lüleburgaz’a geldi.
“İyi Doktor” sahnelendi

Lüleburgaz Belediyesi’nin katkıları ile Lüleburgaz Kültür Turizm ve Spor Kulübü Derneği (LUTED)’in organizasyonu ve sponsorluğunda Lüleburgaz’a gelen ekip  Anton Çehov’un  yazdığı Nail Simon’un oyunlaştırdığı  Vılço Yanev’in yönettiği iyi doktor isimli oyunu sahneledi.

Oyunla ilgili olarak bilgi aldığımız  (LUTED) Başkanı Ertan Bayer yaptığı açıklamada; “Bireysel olarak 2003 yılından beri  Lüleburgaz Kültür ve Turizm Derneği  (LUTED) ile de derneğin kuruluş tarihi olan 2009 yılından beri Topolovgrad  Velko Kınev Sveti Sveti Kiril ve Metodi Halk Eğitim Merkezi  Komedi Tiyatrosu -1894 ile kültürel dostluğumuz ve alışverişimiz var. Onlar Lüleburgaz’a gelip oyun oynuyorlar. Bizim ekibimiz Bulgaristan’a gidiyor. Bu şekilde diyaloglarımız sürdürüyoruz. Ekip yakında zamanda 19 Nisan 2016 yılında da Lüleburgaz’da Bakan’ın Karısı isimli komedi oyununu sahnelemişti. O organizasyon da LUTED’ın organizasyonluğunda Lüleburgaz Belediyesi’nin katkıları ile olmuştu. Şimdi ki organizasyon da Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında Lüleburgaz Belediyesini de katkıları ile oldu.  Oyun Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi yanında bulunan Lüleburgaz Belediyesi’nin Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezi’nde sahnelendi  5 ayrı hikayeden oluşan oyun sahnelenmeden önce de oyun hakkında izleyicilere bilgi verdiğimiz için oyunu anlamakta zorluk çekmediler.” dedi.

Bilindiği gibi LUTED Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Bayer, 19-20-21-22 Eylül 2017 tarihlerinde Başkan Yardımcısı Erkan Yılmaz ile birlikte Bulgaristan’a giderek Topolovgrad Halk Eğitim Merkezi Sekreteri Rayna Atanasova ile görüşerek Lüleburgaz’a davet etmişti.

Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenen oyunda Trifon Lambov,  Silviya Devetcieva,  Miho Jelev, Lyubov Uzunova, Petrok Bryanov, Yordanko Bryanov, Dimitır Komanov, Tanya Stamova, İliye Devejiev, Stamo Stamov, Angel Stamov sahne aldı.

Oyunun davetiye ve afişlerini Oya Bayer hazırlarken, Müzik’te Dimitır Todorov, Işık’ta ise Katerina Todorova ve Erdoğan Anıltekin yer aldı.

İyi doktor isimli oyunu Lüleburgaz Kültür Müdürü Reşide Candan ile Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı  Necmiye Demircan, DİSK Gıda İş Trakya Bölge Temsilcisi Cengiz Atlı ile birlikte yaklaşık 120 kişi izledi.

Oyun sonunda birer konuşma yapan Bayer ve Lüleburgaz Belediyesi Kültür Müdürü Reşide Candan, Tiyatro  Ekibi ve katılımcılara teşekkür etti.

Büyük babasının 1879 yılında Uzunköprü’ye bağlı Yeniköy’den  Topolovgrad’a göç ettiğini belirten Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi Başkanı ve Oyuncusu 74 yaşındaki Trifon; “Bu halkı ve bu toprakları çok seviyoruz.  Böyle barış içinde ve dostane yaşamak bizleri çok mutlu ediyor. Bizleri misafir ettiğiniz ve sahne açtığınız için çok teşekkür ederim” dedi.

 

Haber Merkezi 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek