HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 16 Ekim 2017, Pazartesi 09:33 tarihinde eklendi. 2032 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Yaman “Kermesler halkımızın sağlığını tehdit ediyor”

Lüleburgaz Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Nihat Yaman ilçemizde gelişi güzel açılan kermesler hakkında üyelerden gelen şikâyetler üzerine gerekli mercilere başvuru yapıp şikâyette bulunduklarını belirtti.
Başkan Yaman “Kermesler halkımızın sağlığını tehdit ediyor” Hijyenik kurallara uyulmadan yapılan kermeslerin insan hayatını tehdit ettiğini ifade eden Başkan Yaman “Bugüne kadar kermeslerle ilgili olarak, esnaf üyelerimizden gelen şikâyetleri ilgili merciilere bildirip bunlarla ilgili mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürmekteyiz. Son zamanlarda kermeslerle ilgili olarak Lüleburgaz halkından da şikâyetler gelmeye başlamıştır. Şehrin ana caddelerinde gıda maddeleri dahil olmak üzere giyim-ayakkabı-züccaciye vb ürünler satan bu gibi yerlerde özellikle gıda maddesi üzerinden şikayetler yapılmaktadır. Hiçbir hijyenik kurala uyulmadan satılan bu gıda maddelerinin halkımızın sağlığıyla oynadığını özellikle belirtmek isteriz. Aynı zamanda etrafa verdiği görüntü kirliliği işin başka bir boyutunu gözler önüne sermektedir

Yetkililerden kermeslerle ilgili olarak yaptığımız şikâyet başvurularının değerlendirilmesini, kermeslerin açılmasına izin verilmemesini, açılmasına izin verilen kermeslerin izin sürelerinin kısa tutulmasını, kermesleri düzenleyen derneklerin bu kermesleri merkezlerinin bulunduğu okul-cami veya mahallede açılması hususunda özen göstermesini, esnafımız ve Lüleburgaz halkı olarak yetkili mercilerden taleplerimiz doğrultusunda kararlar almalarını beklemekteyiz” dedi.

Gökhan KAN

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek