Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 10 Ekim 2017, Salı 09:22 tarihinde eklendi. 1750 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de gündem “İşten atılan işçiler”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı.
CHP’de gündem “İşten atılan işçiler”

Toplantıya CHP  Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan,  CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı  Özgür Kaya ile işten atılan işçiler adına temsilciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya; “Bugün hem partimizde, hem Lüleburgaz’da hem ülkemizde sessizlik hakim. Partimizde sessizlik işten atılan işçiler partimizdeler. Şehrimizdeki sessizlik sendikaların önünde 5 günden beri çadır. İşten atılan işçiler burada işlerini istiyorlar. Ülkemizdeki sessizlik Amerika akşam artık Türk vatandaşlarına vize vermeyeceğini duyurdu.  Bize  Irak, Libya, İran ve Suriye ile aynı kefeye koydu.  Bunlara karşı duracak olan tek CHP’dir” dedi.

Konuşmaların ardından şişe cam işçileri adına söz alan Cem Nurtekin, “Şişe Cam’da örgütlü olduğumuz Kristal Sendikası Genel Başkanı CHP’li. İşten atılan 91 işçinin 50 tanesi CHP’li.  Bu işçiler sırf sendika seçimlerinde Kristal İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş’a muhalif oldukları için işten atıldılar” dedi.

Yine şişe cam işçilerinden Muharrem Zorlu, kendisinin Muratlı CHP İlçe Örgütü’nde 3 dönem görev yaptığını belirerek; “Şişe Cam’ın Trakya’da bulunan diğer işkollarında yaklaşık 200 işçi var. Bu işçilerin emekliliğine 1 yıl ile 2 yıl arasında kalmış. Bu işçileri teşvikli bir şekilde işten ayrılmak istiyor. “Zaten 10 ayda işsizlik maaşı alacağım bizi çıkarsınlar bu arkadaşlar bizim yerimize girsin” diyor. Ancak Genel Başkan bunu düşüneceğine ısrarla kendisine muhalif isimlerin çıkarılmasını İstiyor.  Sendika Genel Başkanı işçiden yana olacağına işçiyi daha fazla eziyor. CHP’nin milletvekillerinin bu CHP Genel Başkanı’na iletmesini istiyoruz” dediler.

Muharrem Zorlu’nun ardından söz alan cam işçisi Suat Algün’de” Biz bir kişiye biat etmediğimiz için işten atıldık” dedi.   

Daha sonra  CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı  Özgür Kaya’nın ısrarı ile konuşan Kristal İş Sendikası Genel Merkez eski Yöneticisi Hasan Bilgiç; Sendika kitapçığımızda yazan bir madde var. İş son giren en öne çıkar”  Bunu uygulayın. Haklarınıza sahip çıkan. Sizi kimse yılamaz isimler önemli değil.” Dedi.

Hasan Bilgiç’in ardından CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan söz aldı.

Turabi Kayan yaptığı konuşmada;”Bugün AKP Trakya’yı da bitirmek istiyor. O nedenle fabrikaları kapatmak istiyor. Ben 10 Ekim 2017 Salı günü saat 18.00’de bu konuyu Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na aktaracağım. Kendisinden randevu aldım.  İşçilerimizin geri dönmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda saat 12.30’da başlayan toplantı saat 13.45’te sonra erdi.

 

Haber Merkezi    

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek