Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 05 Ekim 2017, Perşembe 09:17 tarihinde eklendi. 1649 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’a Topolovgrad’tan tiyatro ekibi geliyor

Lüleburgaz’a Bulgaristan’ın Haskova ilinin Harmanlı İlçesi’ne bağlı Topolovgrad beldesinden tiyatro grubu gelip sahne alacak.
Lüleburgaz’a Topolovgrad’tan tiyatro ekibi geliyor

Ekip Lüleburgaz’da kutlanacak Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Etkinlikleri kapsamında Lüleburgaz’a geliyor.

Lüleburgaz Belediyesi’nin katkıları  ile Lüleburgaz Kültür Turizm ve Spor Kulübü Derneği (LUTED)’in organizasyonu ve sponsorluğunda Lüleburgaz’a gelecek olan ekip Niyl Saymın’ın yazdığı Vılço Yanev’in yönettiği iyi doktor isimli oyunu sahneleyecek.

Oyunla ilgili olarak bilgi aldığımız Lüleburgaz Kültür Turizm ve Spor Kulübü Derneği (LUTED) Başkanı Ertan Bayer yaptığı açıklamada; “Bireysel olarak 2003 yılından beri  Lüleburgaz Kültür ve Turizm Derneği  (LUTED) ile de derneğin kuruluş tarihi olan 2009 yılından beri Topolovgrad  Valko Kanev Sveti Sveti Kril ve Metodi Halk Eğitim Merkezi  Komedi Tiyatrosu -1894 ile kültürel dostluğumuz ve alışverişimiz var. Onlar Lüleburgaz’a gelip oyun oynuyorlar. Bizim ekibimiz Bulgaristan’a gidiyor. Bu şekilde diyaloglarımız sürdürüyoruz. Ekip yakında zamanda 19 Nisan 2016 yılında da Lüleburgaz’da Bakan’ın Karısı isimli komedi oyununu sahnelemişti. O organizasyon da LUTED’ın organizasyonluğunda Lüleburgaz Belediyesi’nin katkıları ile olmuştu. Şimdi ki organizasyon da Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında Lüleburgaz Belediyesini de katkıları ile olacak.  Oyun Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi yanında bulunan Lüleburgaz Belediyesi’nin Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezi’nde sahnelenecek. 14 Ekim 2017 Cumartesi günün sahnelenecek olan oyun saat 20.00’de başlayacak. Oyun Bulgarca olacak. Ancak davetiyelerin üzerinde oyunun hikayesi yazacağından dolayı tiyatro severler oyunu anlamakta zorluk çekmeyecek” dedi.

Bilindiği gibi LUTED Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Bayer, 19-20-21-22 Eylül 2017 tarihlerinde  Başkan Yardımcısı Erkan Yılmaz ile birlikte Bulgaristan’a giderek Topolovgrad Halk Eğitim Merkezi Sekreteri Rayna Atanasova ile görüşerek Lüleburgaz’a davet etmişti.

Ertan Bayer ve Erkan Yılmaz Bulgaristan’a başka ekiplerle de görüşerek turne organizasyonu yapmıştı.

 

Haber Merkezi 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek