Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 11 Eylül 2017, Pazartesi 09:44 tarihinde eklendi. 2034 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Avcı, “Cemevi sadece bir ibadethane değil, bir Kültür Merkezi olacak”

Lüleburgaz Hacı Bektaş Veli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Serbülent Avcı, Belediye Meclisinden imar izni alınan Cemevi projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Avcı, “Cemevi sadece bir ibadethane değil, bir Kültür Merkezi olacak”

Lüleburgaz Belediye Meclisinde geçtiğimiz günlerde gündeme alınan ve imar izni verilen Cemevi Projesi ile ilgili Lüleburgaz Hacı Bektaş Veli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Serbülent Avcı açıklamalarda bulundu. Daha önceki yıllarda da girişimleri olunan Cemevi için büyük bir ilerleme kaydettiklerini belirten Avcı, Lüleburgaz’da yaklaşık 40bin civarında Alevi ve Bektaşi’nin bulunduğunu ve büyük bir ihtiyacın bu proje ile giderilebileceğini belirtti.

Avcı, “2015 yılında biz göreve talip olduğumuzda Yönetimimizle oturarak Lüleburgaz’daki toplumun ihtiyacı olan Cemevi Projesi için çalışmalarımıza başladık. Çünkü biz artık azınlık değiliz. Lüleburgaz’da 40bin civarında Alevi ve Bektaşi yaşıyor. Bu insanların ihtiyaçları olan özgürce ibadetlerini yapabilecekleri bir yer eksikliği vardı. Buda insan hakları beyannamelerinde ve Uluslararası İnsan Hakları evrensel beyannamelerinde güvence altına alınmıştır. İnsanların özgürce ibadetlerini edebilecekleri yerleri devlet tanımıştır. Bizim tespitimiz Türkiye’de yaklaşık 150 civarında belediye bunları belediye meclislerinden geçirmiş, Cemevlerini ibadethane olarak tanımış. Biz 2015 yılında görevi devir aldığımızda ilk yapmayı istediğimiz şey toplumun isteği olan Cemevi’ydi. Bu Cemevini biz projelendirdik. Biz Cemevini sadece ibadethane olarak düşünmüyoruz. Cemevi ve içerisinde 24 saat yaşamın olabileceği bir kültür merkezi planlıyoruz. Bu muhtemelen 4 veya 5 katlı olacak. Bunun alt katında okuma salonları, vakfa veya derneğe gelir getirebilecek küçük dükkânlar, bizim kurbanlarımızı kesip insanlarımıza ikram edebileceğimiz bir kesimhane, bir yemekhane ve yine cenazelerimizi kendi bildiğimiz şekilde defnedebileceğimiz bir morg. Onun üst katında iki tane büyük ibadet salonu ve üst katında da 250-300 kişilik konferans salonu, toplantı salonları gibi yerler olacak. Bunun üst katlarında da misafirhaneler olacak. Lüleburgaz’da ikamet eden Laikliği ve Atatürk İlkelerini kendine örnek almış başarılı öğrencileri misafir edip onların buralarda ikamet etmelerini sağlamayı amaçladığımız bir projemiz var. Bu tabi ki geliştirilebilecek bir projedir.

Trakya’nın en büyük Cemevi sözünü aldık

Başkan Emin Halebak’ın bir sözü var, ‘Lüleburgaz’ın ismi Lüleburgaz, soyadı Kültür’. Kültür denilince akla ilk gelen Alevi Bektaşi Camiasıdır. Biz Belediye ile ortak çalışacağız çünkü Emin Başkan ile iyi bir diyalog kurduk. Kendisinin de bize sözü var. Trakya’nın en büyük Cemevini ve Kültür Merkezi’ni yapacağım diye derneğimizin açılışında. Bizde bu söze ve samimiyete inanarak kendisi ile iyi ilişkiler kurduk. Biz toplum olarak umutluyuz. Çünkü Lüleburgaz’da eksik olan Cemevi ve Kültür Merkezi’nin artık temel atma törenine kadar yaklaştık. Yer tespiti yapılacak. Bu Milli Emlâktan da olabilir, Belediye’nin ibadethanelerle ilgili ayrılmış alanlarından da olabilir. Bu 3-4 sene içerisinde bitirilmesi öngörülen bir projedir. Bu anlamda biz mutluyuz. Çünkü biz tünmelin sonundaki ışığı gördük. Buradaki eksikliği de biran evvel gidereceğiz. Şehrimiz yeni Hükümet Binasına doğru hareket ediyor. Muhtemelen de biz o taraflarda bir yer talep edeceğiz. Öncelikle ben Belediye Başkanımız Sayın Emin Halebak’a, Belediye Meclisinde bizlere katkı veren, emeğini koyan, zamanını harcayan ve araştıran Belediye Meclisi Komisyon Başkanlarına özellikle Şeref Dinçer Bey’e, Kemal Pektaş kardeşimize ve diğer Meclis Üyelerine tek tek teşekkür ediyorum. Ayrıca bize büyük katkılar sunan Hürfikir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Mahir Altan bey’e ve CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya bey’e çok teşekkür ederim.”dedi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek