Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 22 Ağustos 2017, Salı 09:30 tarihinde eklendi. 1435 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“İtfaiyeye güvenmiyor kendi suyumu taşıyorum”

Geçtiğimiz hafta Çarşamba akşamı Kocasinan Mahallesi’nde bir apartmanın çatısında çıkan yangının ardından Apartman sakinlerinden Osman Gültekin, yangında belediyenin ihmalinin olduğunu iddia edip dava açmaya hazırlandığını söyledi.
“İtfaiyeye güvenmiyor kendi suyumu taşıyorum”

Kocasinan Mahallesi Gizem Sokakta bulunan Raşit Ağa apartmanın çatısında 16 Ağustos Çarşamba akşamı çıkan yangının ardından apartmanın çatısında büyük maddi hasar meydana gelmişti. Konu ile ilgili Lüleburgaz Belediyesine dava açacağını belirten Osman Gültekin yangında itfaiye ekiplerinin ihmali olduğunu belirtti.

Devamı 2’de

Gültekin gazetemize yaptığı açıklamada, “Yangın itfaiye ekiplerinin yetersizliği yüzünden yaklaşık 3 saat sürede söndürüldü. Yangın’ın söndürülmesinin bu kadar uzun sürmesi %90 itfaiye ekiplerinin ihmallerinin sonucudur. İtfaiye ekipleri tek araçla yangına 30 metre geriden müdahale etti. Lüleburgaz İtfaiyesinin yaklaşık 10 aracı olduğunun söylenmesine rağmen neden yangınlara tek bir araç geliyor? Neden Babaeski ve Askeriye’den destek isteniyor? Belediyemizin bu araçları neden çalıştırılmıyor? Yangın sırasında itfaiye çalışanlarından birisi bana siyaset yapma dedi. Kendisine hiçbir şekilde elle müdahale yapmadım. Ben itfaiye ekiplerine sadece tek araçla nasıl müdahale edeceksiniz dedim.

Biz Babaeski’ye mi bağlıyız?

Daha önceleri de Lüleburgaz’da olan yangınlarda Belediyenin itfaiye ekiplerinin yetersizliğini defalarca gördük. İtfaiye ekipleri araçların yolları tıkadığı için bir türlü gelemediklerini ve yolların çok dar olduğunu söylediler. Bu konuda yalan söylüyorlar. Vatandaşlarımız bu tip konularda duyarlı ve her zaman itfaiye veya sağlık ekiplerine yol veriyor. Ayrıca yolların dar olduğunu söylüyorlar. Peki, bu kimin suçu? Vatandaşın suçu mu, belediyenin suçu mu? İtfaiye, bu bahaneleri söyleyerek kendi hatalarını örtbas etmeye çalışıyor. Babaeski Belediyesi gelmeseydi yangın söndürülemeyecekti. Biz Lüleburgaz olarak Babaeski’ye bağlı bir köy gibiyiz. Her yangında Babaeski Belediyesinden yardım istiyoruz. Lüleburgaz İtfaiyesi yangın yerine zamanında gelseydi yangın söndürülürdü. Bu konuda Lüleburgaz Belediyesini dava edeceğim. Yangının ardından itfaiyeye güvenmiyorum, kendi suyumla geziyorum.”dedi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek