HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 21 Ağustos 2017, Pazartesi 09:49 tarihinde eklendi. 860 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Kayan sınırdaki hayvan kaçakçılığını sordu

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, "Kırklareli ilimizin Merkez ve Demirköy ilçelerine bağlı; Şükrüpaşa, Armutveren, İncesırt, Yiğitbaşı, Karacadağ ve Sislioba köyleri mevkilerinde, Bulgaristan sınırından Ülkemize kaçak canlı hayvan ve karkas et kaçakçılığı yapıldığı köylülerimiz tarafından tespit edilmiştir.
Milletvekili Kayan sınırdaki hayvan kaçakçılığını sordu

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak, yukarıda bahsi geçen konu ile ilgili bilginiz var mıdır?" dedi.


Kırklareli Milletvekili Kayan; Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanı Soylu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, Sağlık Bakanı Demircan ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi tarafından ayrı ayrı yanıtlanması istemiyle şu soruları yöneltti;

“Kırklareli ilimizin Merkez ve Demirköy ilçelerine bağlı; Şükrüpaşa, Armutveren, İncesırt, Yiğitbaşı, Karacadağ ve Sislioba köyleri mevkilerinde, Bulgaristan sınırından Ülkemize kaçak canlı hayvan ve karkas et kaçakçılığı yapıldığı köylülerimiz tarafından tespit edilmiştir.
Kurban Bayramı arifesinde ve sonrasında, hayvan üreticilerimize büyük darbe indirecek olan hayvan kaçakçılığının, salgın hastalıklara sebep olabileceği ve bu tür salgın hastalıkların insan sağlığını tehdit etmesinin yanı sıra, yayılacak olan hastalıkların yerli hayvanları telef edeceği, hem Ülkemize hem de üreticimize büyük zararlar vereceği malumdur. 
Bu bağlamda;
1- Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak, yukarıda bahsi geçen konu ile ilgili bilginiz var mıdır ?
2- Bahsi geçen konu ile ilgili bilginiz var ise; herhangi bir işlem yapılmış mıdır ?
3- Bahsi geçen konu ile ilgili şuana kadar Hükümetiniz harekete geçmemiş ise; harekete geçmek için bir salgın hastalık, toplu insan veya hayvan ölümlerini mi beklemektesiniz ?” dedi.

Haber Merkezi



 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek