33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 18 Ağustos 2017, Cuma 09:28 tarihinde eklendi. 1786 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trakya Ritmleri Ege’de Duyuldu

Lüleburgaz 2016 yılı Kadın Yılı kapsamında kurulan Kadın Davul Ritim grubu hünerlerini İzmir’de sergiledi.
Trakya Ritmleri Ege’de Duyuldu

üleburgaz Belediyesi Kadın Davul ve Ritim Grubu İzmir Dikili’de gerçekleşen Kültür, Sanat ve Barış Etkinlikleri kapsamında, Bademli Etkinlik Günleri’nde sahne aldı.

 

Kadın Davul Ritim Grubumuz bir yandan düzenli olarak Ritim Çalışmaları’na devam ederken, diğer yandan sosyal sorumluluk duyarlılıkları için de projelerde yer almaya devam ediyor.

 

Lüleburgaz Belediyesi’nden yapılan açıklamada kadın – erkek eşitliğinin hayata geçirildiği belirtildi. Yapılan açıklamada “Kadın Yılı misyonu, ‘herkes için temel bir hak, uygar bir toplumu yaratmak ve demokrasiyi geliştirmek için gerekli bir ‘değer’ niteliğinde olan, kadın-erkek eşitliğini hayata geçirecek.

 

 

Devamı 2’de

 

Ekonomik, politik, sosyal ve kültürel yaşamın her alanında etkili bir biçimde uygulanmasına liderlik etmek’ olarak belirlendi.

Amacımız da toplumsal cinsiyet eşitliğini yaratan iklimi sürdürülebilir kılacak sistemi kurmak, Kadını hayatın tüm alanlarında güçlendirmek, Kadın özgü stratejiler geliştirmek oldu. Kadın Davul ve Ritm Grubu da 2016 Kadın Yılı’nın cinsiyet eşitliği yaklaşımıyla ortaya çıkmış olup; Trakya’ya özgü gelenek ve görenekleri sadece erkeklerin değil, kentin kadınları tarafından da yapılabildiğini göstermekte ve aynı zamanda kentin yapmış olduğu çeşitli kültürel etkinliklerde davul gösterisini sergileyerek büyük ilgi ve beğeni toplamaktadır. Rekreasyon Uhzmanı İsmet Altay Süpürgeci tarafından kurulan Kadın Davul ve Ritim Grubu, davulu erkek çalgısı olmaktan ve çoğunlukla düğünlerde çalınıyor olmaktan çıkarıp, koreografisi ve repertuarı ile sahne gösterisi olmasını ve kadınların her alanda varlığını göstermeyi amaçlamaktadır. Ekip sekiz kadından oluşmakta olup bir darbuka ve klarnet eşlik etmektedir, dendi.

 

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek