HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 12 Ağustos 2017, Cumartesi 09:39 tarihinde eklendi. 1765 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da lavanta hasadı yapıldı

Lüleburgaz’a bağlı Emirali köyünde faaliyet gösteren çiftçilerden Ömer Ayyıldız'ın deneme amacı ile tesis etmiş olduğu Lavanta tesisinde ilk hasat gerçekleştirildi.
Lüleburgaz’da lavanta hasadı yapıldı

Trakya Tarımsal Araştırma  Enstitüsünden temin edilen Sevtopolis çeşidi fideler ile 16 Aralık 2016 tarihinde 1 dekar alanda  tesis edilen demostrasyonda 100x40  ekim sıklığında  2200 adet fide kullanıldı. Dikimi mütakip cansuyu verildi. İlkbahar ve yaz aylarında ihtiyaç oldukça sulama yapılan bitkilerde haziran ayı ilk haftasında çiçek sapları ve tomurcuklanma görülmeye başlandı. Temmuzun ikinci haftasında tam çiçeklenme ye ulaşıldı. 16 Temmuz 2017 tarihinde el ile biçmek suretiyle  hasat yapıldı. Biçilen  saplı çiçekler gölgede kurutulmaya bırakıldı. Kuruma sonrası el ile ufalamak suretiyle çiçek saplarından ayrılan çiçekler satışa hazır hale getirilecek.

Lavantada çeşide ve iklime bağlı olarak değişmekle birlikte  verime yatmış tesisten dekara 100-150 kilogram arasında çiçek elde edilebilmekte ve kurulan parselden 15-20 yıl kadar verim alınabilmekte. Demostrasyon alanından henüz kuru çiçekler ayrılmadığından kesin verim belirlenememesine karşın 10-15 kilogram kuru çiçek  beklenmekte.

 

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek