Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 02 Ağustos 2017, Çarşamba 09:27 tarihinde eklendi. 1900 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Petrol-İş” işçilerin hakları konusunda mutabakat sağladı

Petrol-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz, TPAO’nun birçok birim ve faaliyetinin TPİC’e devredilmesi kararı ile ilgili yaşanan son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
“Petrol-İş” işçilerin hakları konusunda mutabakat sağladı

TP’nin Sondaj, Workover, Kuyu Tamamlama ve Jeofizik Operasyonları Servis Hizmetleri işlerine ait her türlü araç, iş makinesi, kule, gemi, diğer ekipman, malzeme, sondaj park sahaları ve müştemilatı TPIC’e devredildiğini söyleyen Yavuz, konuyla ilgili geçtiğimiz Hafta Ankara’da Enerji Bakanı Müsteşarı ile görüştüklerini ve görüşmelerinde işçilerin hakları konularında mutabakat sağladıklarını belirtti.

İlerleyen günlerde konuyla ilgili yine üçlü bir komisyon oluşturulacağını belirten Yavuz yaşanan süreç hakkında şöyle konuştu; “ OHAL’le birlikte TPAO da varlık fonuna devredildi ve bu varlık fonuna devredilmesi ile birlikte TPAO kararı meclisten çıktı hızlı bir şekilde karar alındı. Bunlara dayanarak Hükümet elini güçlendirmiş oldu bu atılan adımlarla. Bir yıldan beri yaşanan bir süreç bu. Biz bu konuyla ilgili belli süreçlerde iş bırakma eylemleri yaptık. Bu zaman içerisinde bilgilendirme amaçlı panel düzenledik, stant açtık. 15 Temmuz döneminde ve seçim sürecinde bu konuyla ilgili bir sessizlik oldu.  Bunun akabinde de Enerji Bakanımızla bir randevu talep ettik ancak görüşme şansımız olmadı. Biz de, Ankara’da bir eylem yaptık. Eylemde de TPAO Genel Müdürlüğünü bastık. Bastıktan sonra da orada Bölge Müdürü ve Genel Merkez yöneticilerimizle birlikte Enerji Bakanı Müsteşarıyla bir görüşme oldu. Bu görüşmede TPIC’e bağlanması gereken arkadaşlarımızın emekliliği hak eden arkadaşlarımızın teşvik anlaşması oldu. 10 maaş gibi bir teşvik alındı. Ardından bizim taleplerimiz vardı. Neydi bu talebimiz? İşçilerin TPIC’e gönüllü olarak geçebilmesi, sendikanın haklarından faydalanabilmesi ve kamu personeli olarak gözükmesi şartları vardı. Bu hakların güvence altına alınması gerekiyordu. Geçen Hafta Ankara’ya gittik. Enerji Bakanı Müsteşarı ile görüştük. Görüşmemizde bu konularda mutabakat sağladık. Mutabakatın sonunda da TPAO’nun üç tane birimi TPIC’e geçti ancak işçileri geçti. Biz, Enerji Bakanı Müsteşarı ile görüşmelerin sonunda arkadaşın isteği doğrultusunda bu birimde çalışan arkadaşlardan gönüllü olarak geçmek isteyen arkadaşları kamu olarak görmeleri şartıyla, sendika haklarıyla, iş güvencesiyle birlikte geçebilecek. Bununla ilgili olarak ta üçlü bir komisyon kurulacak ve bu geçişler sağlanacak. Oraya geçmek istemeyen arkadaşlarda TPAO Bölge Müdürlüğü içerisinde çalışmaya devam edecek. İşçi arkadaşlarımızda sıkıntı olmayacak” dedi.

Uğur PİRPOR

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek