Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu haber 18 Temmuz 2017, Salı 09:52 tarihinde eklendi. 22958 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Özeltin “Lüleburgaz’da Korsanı bitireceğiz”

Lüleburgaz’da fotoğrafçılık sektöründe en büyük sorunlardan birinin de korsan fotoğrafçılar olduğunu ifade eden Lüleburgaz Elektrik Elektronik ve Yapı Sanatları Esnaf Odası Başkanı, Yılmaz Özeltin, korsan fotoğrafçılığı bitireceklerini söyledi.
Başkan Özeltin “Lüleburgaz’da Korsanı bitireceğiz”

Lüleburgaz Elektrik Elektronik ve Yapı Sanatları Esnaf Odası’na bağlı fotoğrafçıların sorunları düzenlenen toplantı ile masaya yatırıldı. Oda Başkanı Yılmaz Özeltin başkanlığında gerçekleşen toplantıda sektörün en büyük sorunlarının korsan fotoğrafçılar ve düşük fiyat tarifesi olduğunu belirtildi. Oda olarak yapacakları çalışmalar ile kentte korsan fotoğrafçılığı bitireceklerini dile getiren Özeltin, korsan olarak fotoğrafçılık yapanların mutlaka Vergi Dairesine ve odaya kayıt yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Özeltin, fotoğrafçılık sektörünün 2 önemli sorunları bulunduğunu ifade ederek, odalarına kayıtlı 24 fotoğrafçının bulunduğunu belirterek, sorunların çözümü noktasında mücadele edeceklerini aktardı. Kayıt dışı fotoğrafçılığın sektörde önemli sorun olduğunu belirten Özeltin, “Korsan fotoğrafçı herhangi bir iş yeri olmayan, devletten vergi kaçıranlardır. Üniversitede, düğün salonlarında,  çekim yapıyorlar. Ayrıca Facebook’ta çekimlerini paylaşan gruplar var ve biz bunları tespit ettik. Bu toplantımızda burada bulunan fotoğrafçı arkadaşlarımızla bu sorunlarımızı değerlendirip, neticelendireceğiz” dedi.
Konuyu Vergi Dairesi Müdürlüğüne aktaracaklarını belirten Özeltin, bu sorunun peşini bırakmayacaklarını ifade ederek “Ben korsan çalışan bütün fotoğrafçılara seslenerek kayıtlarını bir an önce yaptırmalarını istiyorum.” Dedi.

Fotoğrafçık sektörünün bir diğer sorununun ise düşük fiyat tarifesi ve haksız rekabet olduğunu ifade eden Başkan Özeltin, “Bu toplantımızda bu sorunlarımızın çözümünü arayacağız. Bir fotoğrafçıda çalışan herkese boyun kartları çıkartmak istiyoruz. Korsan fotoğrafçıları önlemek için Vergi Dairesi ile işbirliği içerisinde olacağız.  korsan fotoğrafçıların peşini bırakmayacağız. Organizasyon ve düğün sahiplerinin de en mutlu günlerinde mağduriyet yaşamamaları için bu konuda hassasiyet göstermelerini istiyoruz.. Fotoğrafçılar artık bitme noktasına gelmiş durumda.  Fotoğrafçı esnafımızı ayağa kaldırmak için odamızın üzerine düşen elimizden gelen her şeyi yapacağız ve sorunlarımızı çözeceğiz” diye konuştu.

 

Haber Merkezi 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek