Lüleburgazlı müzisyenleri ağlatan cenaze
Dondurma sezonu açıldı
33. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Cuma günü başlıyor
Bu haber 28 Haziran 2017, Çarşamba 09:26 tarihinde eklendi. 829 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Emek ve Demokrasi Platformu Adalet için yürüdü

Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformunca 23 Haziran Cuma günü saat 18.00’da Lüleburgaz’da adalet için yürüyüş gerçekleştirildi.
Emek ve Demokrasi Platformu Adalet için yürüdü

Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri Lüleburgaz Belediyesi önünden Üçgen Park’a kadar ‘Adalet Yürüyüşü’ düzenlediler. Üçgen Parkta toplanan Platform üyeleri basın açıklamasında bulundu Basın açıklama metnini Aysel Balkan Tan okudu.

Basın açıklamasında, “Basına ve Kamuoyuna. Türkiye’nin geleceği, demokrasi, özgürlük ve adalet açısından karanlık bir noktaya doğru gittiği gelişmeleri yaşamaktayız. AKP ve saray; Halkının seçtiği milletvekillerini, belediye başkanlarını gece yarısı operasyonları ve talimatlı yargı kararları ile tutuklamaktadır. Milletvekillerini, belediye başkanlarını yani halkın iradesini temsil edenleri haksız, hukuksuz tutuklamak, halkın iradesini tutuklamaktır. Milletvekillerini tutuklamak parlamenter sistemi, meclisi, demokratik siyaset kanallarını kapatmaktır. Bu durum ülkemizde faşizmin ve diktatörlüğün ulaştığı boyutu gözler önüne sermektedir. Faşizm bütün aygıt ve mekanizmalarıyla tek adam rejimini kurumsallaştırmaktadır. En son CHP İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun IŞİD’e giden tırlar dolusu silah sevkiyatı haberini devlet sırrı açıklamak olarak ele alan mahkeme, hukuksuz ve tamamen sarayın talimatıyla halkın adalet duygusunu da yaralayarak cezalandırmıştır. Hukuk’un bittiği, bağımsız yargının sadece adının kaldığı bu duruma karşı Ankara’dan İstanbul’a başlatılan ADALET YÜRÜYÜŞÜ toplumsal adalet arayışına zemin tutacak önemli bir tutumdur. Bizler dünden bugüne toplumun adalet, hukuk, demokrasi, hak ve özgürlükleri savunan, toplumun tüm kesimleriyle ortak mücadeleyi önüne koymuş emek ve demokrasi güçleri olarak her türlü haksız, hukuksuz uygulamalara, savaşa, antidemokratik uygulamalara karşı mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Tek adama dayalı yönetim anlayışına karşı her türlü hak arama mücadelesi veriyoruz. Adalet ve demokrasinin, toplumun tüm kesimlerinin talebi olduğu bilinciyle Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşünü destekliyoruz. En büyük ihtiyacımız; hukuksuz, antidemokratik, faşizan zihinlere karşı, tüm kutuplaştırma ve düşmanlaştırma politikalarını aşarak demokratik bir ülke inşa etmek için bir araya gelmektir. CHP’nin gerçekleştirdiği bu yürüyüşün demokratik bir ülke inşasına katkı koyacağı inancındayız. Bu çerçevede ülkesinin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ortak geleceği, diktatörlük inşasına karşı bir arada, omuz omuza mücadele ederek gerçekleştireceğiz. Gün, faşizme karşı birleşik mücadele günüdür!”denildi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek