Eğitim sendikalarından ortak açıklama
Lüleburgaz'ın 83 yaşındaki
Lüleburgaz Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndan kermes
Gerenli MBB Encümen Üyeliği’ne seçildi
Bu haber 16 Haziran 2017, Cuma 09:30 tarihinde eklendi. 2199 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Erkek Berberliği Ustalık Sınavı yapıldı

Lüleburgaz Mesleki Eğitim Merkezince 2017 Haziran dönemi Erkek Berberliği Ustalık sınavı gerçekleştirildi.
Erkek Berberliği Ustalık Sınavı yapıldı

Lüleburgaz Mesleki Eğitim Merkezi tarafından erkek berberi usta adaylarına 15 Haziran Perşembe günü saat 10.00’da yazılı saat 14.00’da ise uygulamalı sınav yapıldı. Yapılan yazılı sınava Kırklareli, Lüleburgaz ve Babaeski Mesleki Eğitim Merkezinde eğitimlerini tamamlayan 10 usta adayı katıldı. İl genelinde uygulama sınavları Lüleburgaz’da yapıldı. İstanbul Caddesi Şimşek Pasajı içerisinde bulunan CYN Erkek Kuaförü’nde yapılan uygulama sınavına ise 5 usta adayı katıldı.

Uygulama sınavında komisyon üyeleri olarak Usta Öğreticiler Yakup Sütçü, Selim Çolaklar katılırken öğretmen olarak Mehmet Sezgin ve İsmail Kocaköse katıldı. Sınav olan adaylara çalışma ortamı hazırlanması, model saç kesimi, kesim sonrası şekillendirme, müşteri karşılama ve uğurlama(diyalog) ile kişisel hijyen kurallarına uyma başlıkları altında puanlama yapıldı. Mesleki Eğitim Merkezince kalfalığın ardından 2 yıllık eğitim gören öğrenciler sınavlarda başarılı olmaları durumunda ustalık mertebesine erişecekler.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek