Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 16 Haziran 2017, Cuma 09:28 tarihinde eklendi. 2447 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ahşap oyuncak sergisi büyük ilgi görüyor

Bercadia Alışveriş Merkezinde açılan Müesser Yılmaz’ın yaptığı ahşap oyuncakların sergilendiği “El Yapımı Ahşap Oyuncak Sergisi” görenleri hayran bırakıyor.
Ahşap oyuncak sergisi büyük ilgi görüyor

Lüleburgaz Bercadia Alışveriş ve Yaşam Merkezinde “El Yapımı Ahşap Oyuncak Sergisi” büyük ilgi görüyor. Emekli Fizik Mühendisi Müesser Yılmaz’ın yaptığı el yapımı ahşap oyuncakların sergilendiği sergi sadece çocuklara değil yetişkinlere de hitap ediyor. 35 oyuncağın sergilendiği sergide Ahşap, su bazlı boya ve pamuklu tekstil ürünlerinin kullanıldığını belirten Müesser Yılmaz, asla sağlığa zararlı bir ürün kullanmadığını ve piyasada bulunan plastik oyuncaklardan daha uygun fiyatlarda satıldığını söyledi.

Kimseden yardım almadan kendi kendine kısa sürede ahşap oyuncak yapmayı öğrendiğini belirten Müesser Yılmaz, ilk sergisini açtığını belirtti. Yılmaz,“ Boş zamanlarımda yaptığım ürünleri burada sergiliyorum. Arkadaşlarımla yaptığımız günde toplanan parayla bir dekupaj testere, babamdan da şarjlı matkap aldım. Hiç kursa gitmeden 6 ay boyunca yaptım buradaki oyuncakları. Ahşabı alıp sevgi ve emekle oyuncak haline getiriyorum. Çocukların sadece oyun oynamasını değil hayal dünyasını da geliştirecek oyuncaklar yapıyorum. Buraya gelen çocuklarla beraber anneleri de geçmişe dönerek çocukluklarını hatırlıyorlar. Hiçbir oyuncak birbirinin aynısı değil, hepsi farklı oyuncaklar belki de bu nedenle bu kadar güzeller. En basit görünen oyuncağın yapımı bile 1 günümü alıyor. Severek yapılan her iş insana kolay gelir, bu işte bana kolay geliyor. Çocukken ailem bana asla sen bunu yapamazsın gibi bir şey demedi belki bu yüzden el becerim gelişti. İçimde gizli bir marangoz varmış.”dedi.

Eşinin kendisinin en büyük destekçisi olduğunu belirten Yılmaz, “Her başarılı kadının arkasında bir erkek vardır. Benimde başarımın en büyük destekçisi eşim oldu. İnsanların boş zamanı olmaması lazım, boş zamanlarında insanlar hobilerine vakit ayırabilirler. Ahşap oyuncak yapımına devam edeceğim. Yılbaşında ve 23 Nisan 2018 tarihinde tekrardan sergi açmak istiyorum.”dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek