Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu haber 05 Haziran 2017, Pazartesi 09:28 tarihinde eklendi. 15666 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2. İkitelli Tekirdağ’a geliyor

Tekirdağ’lı Gazeteci – Yazar Yalçın Bayer Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinde İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şaban Gülbahar ile yaptığı görüşmede 2. İkitelli OSB’nin Kapaklı’da yapılacağını yazdı.
2. İkitelli Tekirdağ’a geliyor

Gazeteci Yalçın Bayer’in ” Dev bir OSB neden Trakya’ya yapılır ? Niye başka bölgelere  değil ” sorusuna İkitelli OSB Başkanı Gülbahar şu cevabı veriyor; ” 1983’te kurulan İkitelli artık İstanbul’a yetmiyor. Adım atacak yer kalmadı. Kapaklı, 2. İkitelli Organize Sanayi Bölgesi olacak” diye konuştu.

 

Yalçın Bayer’in Köşe Yazısı;

1980’lerin İstanbul Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, ANAP iktidarında yaratılmıştı İkitelli OSB…

Perşembe Pazarı, Sultanhamam, Rami, Bayrampaşa, Sirkeci ve Eminönü’nün ‘üretici’ esnafı, buralara taşınmıştı. Büyük yatırımcılar da geldi. En büyük özelliği, farklı alanlarda üretim yapan ve hizmet sunan firmaların bir araya gelmesiydi… Bölgede insansız uçak da Mercedes yedek parçası da üretiliyor, çorap da ayakkabı da… Yaklaşık 30 yıl içinde, sayısal verilere bakıldığında Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgesi oldu İkitelli… OSB 700 dönüm içinde 39 kooperatif, 11 müstakil parselden oluşuyor, 30 bin işyeri var, çalışan sayısı da 300 bin kişiyi buluyor.

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şaban Gülbahar önceki akşam iftar verdi; binanın hareketliliği ‘bakanlık faaliyeti’ varmış gibi hissediyor insan.

Gülbahar’la konuşurken, ‘sorunların büyük’ olduğunu anlıyorsunuz. İktidara güveniyorlar.

Mevcut işyerleri artık ihtiyaçları karşılayamıyormuş. Geçmişte teknik ve Anadolu liselerinin yetiştirdiği nitelikli ara elemanları bulmak çok zormuş. İşçi oranı yüksek fakat buna rağmen vasıflı eleman bulunamıyormuş. Üretimden çok masa başı üretim, masa başı iş daha cazip hale gelmiş bu eğitim modeliyle… Eğitimimiz hep çıkmaz sokağa sokulur, sonra her şey yeniden başlar.

Dev bir OSB neden Trakya’ya yapılır? Niye başka bölgelere değil.

Şaban Gülbahar diyor ki:

“1985’de kurulan İkitelli artık İstanbul’a yetmiyor. Adım atacak yer kalmadı.”

İftar konuşmasında üyelere 2. İkitelli’yi müjdeliyor:

“Yeri TOKİ belirleyecek. Ama muhtemelen Çerkezköy ile Sarayarasındaki Kapaklı’nın güneyinde 10 bin hektarlık bir alan… TOKİ, arsa ve altyapı bedellerini İkitelli OSB’den alacak. En küçük pay 3 dönüm olacak; 50, 100 ve 500 dönümlük parseller de olacak. 20 yıl önce bir köy olan Kapaklı bugün 100 bini aşan nüfusu ile Çorlu-Çerkezköy sanayi hattının üçüncü halkası olacak. Adı ‘Kapaklı İkitelli-2 Organize Sanayi Bölgesi’olacak. Bu alanın bin dönümü de konut alanı olacak; işçiler fabrikalarına bisikletle gidip gelecekler. Ulaşım için de hızlı tren düşünüldüğünü söylediler, bakalım.

Gülbahar; “TOKİ bu projenin gerçekleşmesi için büyük çaba gösteriyor. TOKİ ile protokol aşamasındayız. Ben bu projeye ‘Organize Sanayi Şehri’ adını koymak istiyorum” diyor.

Haber Merkezi

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek