Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 02 Haziran 2017, Cuma 09:36 tarihinde eklendi. 2314 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Belediyesi personeline bisiklet dağıttı

Lüleburgaz Belediyesi, 2017 yılının Bisiklet Yılı olması nedeniyle Belediye çalışanlarına bisiklete teşvik etmek amaçlı bisiklet dağıttı.
Lüleburgaz Belediyesi personeline bisiklet dağıttı

Lüleburgaz Belediyesi, 2017 Bisiklet Yılında bisiklete teşvik etmek amacıyla 76 belediye personeline 31 Mayıs Çarşamba günü törenle bisiklet dağıttı. Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisinde yapılan törende konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, bisikletli bir kent yaratılmasını arzu ettiğini belirtti.

Başkan Halebak, “Bizim temalı yıllarımız var. Kadın yılı, Lüleburgaz’ı hatta Türkiye sınırlarını aşacak şekilde etkileri oldu ve bunun sonuçları çok iyi aldık. 2017 yılı bisiklet yılıydı. Bisiklet yılı da olağan üstü güzel etkinliklerle geçiyor ve bundan sonrası içinde hepimizin katkılarıyla çok daha anlamlı hale gelecek. Hedefimiz 10-15 yıl sonra Lüleburgaz’da insanların arabayla gezmek yerine çoluk, çocuk, eşiyle, kadınların bisikletleriyle çarşıya indikleri, alışveriş yapıp eve döndükleri bir kent yaratmak. Yani sağlıklı bir kent yaratmak. Bisiklet özgürlüktür diyoruz. Bisiklet tasarruftur, bisiklet esnaf dostudur. Bisiklet kullandığınızda sınıf farkı kalmaz. Bütün bunların hepsini hayata geçirdiğimizde inanın üzerinizdeki o gerilimle birbirimize tahammülümüzün olmadığı noktayı da rahatlıkla aşacaksınız. Çünkü bisikletle yürüyen araba içindeki gibi değil. Etrafında olup biten her şeyi anlıyor ve algılıyor. Bütün canlıları, bitkileri, kedileri, çocukları, onlara çarpmamayı. Şimdi çocuklarımız bu bisiklet akademisinde bisiklete binmeye başladığı andan itibaren biz büyükler olarak yollarda çocuklara daha fazla dikkat edeceğiz. Eşlerimiz bisiklet kullandığı süre içerisinde bizde son derece araba kullanırken dikkatli olacağımıza inancım tam ve sizler kurumun önderleri olarak gönüllü oldunuz, istekli oldunuz. Şimdi bisikletlerini vereceğiz herkes binecek kasklarıyla beraber. Bütün bu bisikletli günlerin kazasız belasız olmamasını, hiç birinizin sıkıntı yaşamadan, bu kentte yürekli bir şekilde öncülük etmenizin gururunu yaşamanızı arzu ediyorum. Çocuklarınıza ve eşlerinize bunu önererek hep birlikte bisikletli bir kent yaratabilmenin, bu yaşamı değiştirebilmenin gururunu gelecekte bugünü hatırlayarak tatlı bir anı olarak kalmasını istiyorum.”dedi.

Başkan Halebak’ın konuşmasının ardından 76 Belediye personeline “Kurumsal Öncü Belgesi” ve bisikletlerini verdi. En çok bisiklet alan birim 16 bisikletle zabıta personeli oldu. Bisikletini alan personel Başkan Halebak öncülüğünde LYMBA parkurunu bisikletle turladı.

Plan ve Proje Müdürü Gökhan Kaya Atay, bisikletlerin personelin üzerine zimmetli olduğunu belirterek, “Bisiklet yılına özel isteyen personelimize bisiklet dağıttık. Bisikletler personelimizin üzerine zimmetli olarak verildi. Personelimizin belediyeden ayrılması veya emekli olması durumunda ise bisikletler tamir ettirilerek iade edilecektir. Bu uygulamayı yapmamızdaki amaç personelin bisiklet kullanmasını arttırarak çevresini de teşvik etmesini sağlamak.”dedi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek