Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 25 Mayıs 2017, Perşembe 09:17 tarihinde eklendi. 1792 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Girişimci kadınlar Ertuğrul Köy’de toplandı

2015 yılında KOSGEB tarafından girişimcilik eğitimi alan 79 kadın, Lüleburgaz Ertuğrul Köy’de bir araya geldi.
Girişimci kadınlar Ertuğrul Köy’de toplandı

Lüleburgaz Ertuğrul Köy’de 23 Mayıs Salı günü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 79 kadın girişimci bir araya getirildi ve sorunlar masaya yatırıldı. Yapılan toplantıya Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Funda Eylem Özel, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme İl Şube Müdürlüğü Personeli Tekniker Rahmi Ocak, Lüleburgaz Dernekler İlçe Müdürlüğü Personeli Işıl Yaşa ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Kemal Sulanç katıldı.

Müdür Vekili Kemal Sulanç, “2015 yılında KOSGEB tarafından 79 tane girişimci kadına eğitim verildi. Burada 79 kadın arasından üretilen projeler incelenerek il çapında birinci seçildi. Yapılan çalışmalar neticesinde il birincisi Beypınar Köyünden Esra Özdin oldu. Sonrasında ülke çapında Bakanlık tarafından belirlenen 10 şehirle birlikte 240 proje ortaya konuldu. İl birincimiz olarak bölgemizden Esra Hanım gitti. Bu 240 projenin içerisinde Esra Özdin’in projesi birinci seçildi. Daha sonra girişimcilik eğitimi alan 79 bayanla biz bir araya gelip ortaya koydukları çalışmaları bir nevi hepsinin görmesi ve farkında olması için böyle bir araya gelerek toplanıyoruz.”dedi.

Devamı 2’de

 

Ertuğrul Köy kadınlarının da yapmış olduğu projelerinin konuşulduğu toplantıda, Ertuğrul Köy kadınları adına konuşan Nevin Alsan, kadın kahvesi ve kahvaltı evi projesinin nasıl ortaya çıktığını anlattı. Alsan, “Kadın kahvesi açalım dedik. Muhtarımıza söyledik olur dedi neden olmasın dedi. Tüm kadınlar toplandık bakımsız olan bu binayı temizledik. Herkes cebinden üç kuruş beş kuruş da verdi. Sonra burayı yavaş yavaş bu hale getirdik. Kahvaltı verelim dedik, az az başladık kahvaltı vermeye. Herkes kullanmadığı fazla bardağını, tabağını, kaşığını kendi evinden getirdi. Kazandığımız paralarla da aldık eksiklerimizi. Gelen arkadaşlarımızın hepsi 10 lira, 20 lira ne varsa veriyor. 5 lira veren bile var. Vermek zorunda değil ama veriyor işte destek oluyor. Köylülerimiz hep birbirine destek oluyor. Bir şeyler oluyor diye yapılıyor, olmasa yapmazlar. Güvendikleri için yapılıyor, güzel bir şey ortaya çıktığı için yapılıyor. Halen daha yapmaya devam ediyoruz. Kadını erkeği destek oluyor.”dedi.

Gerçekleştirilen toplantıda Ertuğrul Köy kadınlarının kurmuş oldukları kadın kahvesi ve köy kahvaltı evi projelerini nasıl kooperatif ya da dernek adı altında birleştirileceği hakkında bilgiler verildi. Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme İl Şube Müdürlüğü Personeli Tekniker Rahmi Ocak, kooperatifçilik hakkında bilgilendirmede bulundu. Dernekler İlçe Müdürlüğü Personeli Işıl Yaşa ise kadın derneklerinin kurulması ve işleyişi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek