Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 15 Mayıs 2017, Pazartesi 09:26 tarihinde eklendi. 2737 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Petrol İş ile Zentiva arasında anlaşma sağlandı

Petrol İş Sendikası ile Zentiva İlaç Fabrikası arasında anlaşma sağlandı.
Petrol İş ile Zentiva arasında anlaşma sağlandı

Lüleburgaz’da bulunan Zentiva İlaç Fabrikası ile Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi arasında hala sonuçlanmayan 2017–2018 yılı Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sonunda Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü greve çıkma kararı almıştı.

Sendikanın işçiden yana olan tutumundan taviz vermemesi ve ısrarı tavrı nedeniyle bu kez uzlaşmacı tavır sergileyen Zentiva İşvereni oldu.

Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz yaptığı açıklamada;”Sözleşmemiz sendikamızın istediği doğrultuda sonuçlanmıştır.  Birinci yıl 2500 TL altında brüt ücret alanlara 320 TL iyileştirme,  2500 TL ile 3500 TL arasında Brüt Ücret alanlara 100 TL iyileştirme alındıktan sonra yüzde 10,5 TL ücret zammı, sosyal yardımlara yüzde 9 zam uygulanacak. İkinci yıl herkesin ücretlerine ve sosyal yardımlarına enflasyon oranında zam uygulanacak.  2017 yılında TİS imza tarihine kadar kursiyerliği tamamlayıp sendika üyesi olanlara ekstra 100 TL iyileştirme yapılacak.  TİS’in imzalanmamasından dolayı Ocak ayından itibaren biriken farklar en geç 26 Mayıs 2017 tarihine kadar işçilerin hesaplarına yatırılacaktır. İşçi sınıfı adına örnek bir sözleşme olmuştur” dedi.

 

Haber Merkezi  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek