33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 06 Mayıs 2017, Cumartesi 09:22 tarihinde eklendi. 2361 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Kırklareli’ne daha fazla yatırım istiyoruz”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, Kırklareli Merkez İlçe’de yapılması planlanan ve bütçesinin neredeyse tamamının İl Özel İdare bütçesinden karşılanılması istenen Kongre ve Fuar Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
“Kırklareli’ne daha fazla yatırım istiyoruz”

CHP’li İl Genel Meclis üyelerinin, İl Özel İdare Bütçesinin kullanılmasını onaylamadığı için hedef gösterilerek yatırım istemiyorlar şekilde yansıtıldığını belirten Başkan Kaya; “Biz  yatırım yapılmasından yanayız. Hem de daha fazla yatırım yapılmasından yanayız. Kırklareli İl  Merkezi’ne yapılması gereken yatırımın da Kırklareli İl Genel Meclisi bütçesinden değil ilgili bakanlık bütçesinden yapılmasından yanayız.  Bu ülkenin ve şehrin kaynaklarını birilerine peşkeş çekenleri de şiddetle kınıyoruz” dedi.

Her seçim döneminde AKP’li bakanların Kırklareli’nde nerede olduğunu kimsenin bilmediği en az 100 tesis açılışını yaptığı ama nedense  bir Kongre Ve Fuar Merkezini yapamadığını da belirten Kaya şöyle konuştu;

“Kırklareli merkez ilçesinde yapılması planlanan kongre fuar alanıyla ilgili yapılan tartışmalarda CHP’li il genel meclis üyelerinin hedef gösterilmesini hayret ve kaygı ile izliyoruz. AKP iktidarı döneminde oy vermediği için cezalandırılan ve merkezi hükümetin olanaklarından hiçbir şekilde faydalandırılmayan yani ‘’ödediği verginin karşılığında hizmet alamayan Kırklareli’’ şehrimizin köylerinin yararına kullanılması gereken il özel idaresi bütçesinin valilik eliyle halkın seçilmiş temsilcilerine dayatılarak köylere yapılacak olan yatırımın başka bir alanda kullanılmasını hiçbir zaman kabul etmedik, etmeyeceğiz.

Kalkınmanın köylerden başladığını bilen biz CHP’liler köylerin ihtiyacı için kullanılacak paranın kongre ve fuar alanına aktarılmasını değil, aksine köylere yapılacak yatırım miktarlarının arttırılmasını istiyoruz. 

Şehrimizin kendi öz kaynaklarını yağma, talan ve rant aracı olarak gören çıkar gruplarının baskılarına ve tehditlerine CHP’liler hiçbir zaman pabuç bırakmadılar, bundan sonrada pabuç bırakmayacaklardır.

 

Köylerin hakkı olan paranın köylere kullanılması yönünde oy kullanan CHP’lilerin bu kararını çarpıtan baskı gruplarını da iyi tanıyor ve iyi biliyoruz. 

Bu karar asla Kırklareli’nde yapılacak fuar alanına karşı gelen bir karar değildir. Hem parti örgütü hem de belediye örgütleri olarak Kırklareli’ne yapılan her yatırımın sonuna kadar arkasındayız. Ancak merkezi idareden para alamıyoruz diye AKP’nin ekonomi politikaları iflas etti, kasalar boşaltıldı diye bunun faturasını kimse, Kırklareli köylüsüne ödetemez. 

İktidar partisi AKP’den verdiğimiz vergilerin karşılığını hizmet ve yatırım olarak istiyoruz. Bundan sonra hem Kırklareli’nin hem de Kırklareli köylülerinin hakkı olan yatırımı alması için mücadeleyi daha da yükselteceğiz ve halkımızın kaynaklarının köylümüzün imkânlarının kimseye peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz.

Bu anlamda CHP’li il genel meclis üyeleri halkı ve köylüyü ve Kırklareli’nin hakkını savunan bu tavırlarından dolayı kutluyor bu onurlu mücadelede her zaman yanlarında olacağımızı belirtmek istiyoruz.

 

CHP’liler hiçbir menfaatin hiçbir çıkarın ya da hiçbir grubun çıkarına hizmet etmeyecektir. CHP’liler halktan aldıkları güçle, seçmenden aldıkları yetkiyle köylünün de hakkını sonuna kadar korumaya devam edecektir“ dedi.

 

 

Uğur PİRPOR 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek