HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 25 Nisan 2017, Salı 09:40 tarihinde eklendi. 1121 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trakya dışı hayvan alımlarına af yok

Lüleburgaz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri Köy Kooperatif Başkanları ve Muhtarlar ile bir araya gelerek son zamanlarda ortaya çıkan belgesiz ve kaçak hayvan hareketleri nedeniyle bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Trakya dışı hayvan alımlarına af yok

Lüleburgaz Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği’nde 24 Nisan Pazartesi günü saat 12.00’da gerçekleştirilen toplantıda Trakya Bölgesi dışından gelen ve af çıktı denilerek satılan hayvanlar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Toplantıya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abuzer Sağdıç, Veteriner Hekim Fatih Tınmaz, Muhtarlar Derneği Başkanı Nuri Yavuz İşçioğlu, Köy Kooperatifi Başkanları ve muhtarlar katıldı.

Veteriner Hekim Fatih Tınmaz yaptığı bilgilendirmede, “Son günlerde çeşitli celeplerin, bölgemiz köy ve beldelerindeki hayvancılık işletmelerini gezerek, özellikle Trakya Bölgesi dışında toplanmış olan küpeli yada küpesiz buzağıların satışını yaptıkları bilgisi alınmıştır. Satıcılar hayvanları satarken, af çıktığını, bu hayvanlar için herhangi bir ceza ödemeyeceklerini ve bu hayvanları rahatlıkla küpeletebileceklerini söyleyerek hayvanların satışını gerçekleştirdikleri bildirilmektedir. Satıcıların söylemiş oldukları bu iddialar kesinlikle doğru değildir. Trakya Bölgesine hayvan girişi ile ilgili getirilmiş olan herhangi bir serbestlik yoktur, getirilmiş olan hareket yasağı halen devam etmektedir. Küpeleme işlerinde af getirildiği konusu da asılsız bir haber olup, uygulamalarda ‘af’ tabir edilen bir durum söz konusu değildir.Köy yada Beldenizde, bu şekilde şüpheli hayvan satışı yapan kişi yada araçların görülmesi yada duyulması halinde derhal İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına ihbarda bulunulmalıdır.”dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abuzer Sağdıç da Trakya Bölgesi dışından getirilen hayvanlarda hastalık riski olduğunu belirtti. Hayvanların yaşlarına bakılmadan kestirileceğini ve etlerinin de imha edileceğini belirten Sağdıç, ihbarların önemli olduğunu aksi halde bu tip hayvanların tespit edildiği köylerinde karantinaya alınacağını söyledi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek