Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu haber 27 Mart 2017, Pazartesi 09:20 tarihinde eklendi. 6285 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’ın incisi “Zindan Baba”

Lüleburgaz’da Eski Hükümet Konağı yanındaki tarihi Zindan Baba Türbesi ziyaretçilerle dolup taşmaya başladı.
Lüleburgaz’ın incisi “Zindan Baba”

Kitaplı tanıtım

İlçemizin sayılı tarihi mekânlarından olan Zindan Baba Türbesi’nin etrafına ağaçlar ve çiçekler ekip güzelleştiren görevli Müzeyyen Nalbant, son zamanlarda Türbeye gelen ziyaretçilerin artmaya başladığını belirtti. Ramazan Ayı’nda ziyaretçilerin sayısının en az iki katı daha artmasını beklediğini söyledi.

Zindan Baba Türbesi ile ilgili Araştırmacı Yazar Bahri Berberoğulları’nın kitabı da ziyaretçilere satılıyor ve türbe hakkında bilgi edinmeleri sağlanıyor.

ZİNDAN BABA TÜRBESİ

Zindan Baba hakkında kesin bir bilgi yoktur. İçinde bir mezar bulunun türbe hakkında halk arasında dolaşan iki rivayet vardır.

1-Türbe içinde yatan zat’ın Gazi Evranos Bey’in bayraktarı olduğu ve türbenin Çelebi Sultan Mehmet devrinde yapıldığı

2-İdama mahkûm olan biri türbeye hapsediliyor. Tam asılacağı dakikada hüviyeti meçhul bir şahıs kan ter içinde halkı yararak ortaya çıkıyor ve mahkûmun serbest bırakılmasını, zira suçlunun kendisi olduğunu söyleyip, ‘Onun yerine beni asın’ diyor. O an mahkûm, suçsuz olduğuna kanaat getirilerek serbest bırakılır. Meçhul şahıs mahkûmun yerine hapsedilir ve idam edilir.

Suçluyu asacakları gün türbenin kapısını açınca onu içerde ölü olarak bulurlar. Yapılan araştırmalar neticesinde ölen şahsın suçsuz ve âlim bir kişi olduğu öğrenilir ve oraya gömülür.

 

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek