Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 14 Mart 2017, Salı 09:16 tarihinde eklendi. 3989 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vekil Minsolmaz “En iyi hastane Lüleburgaz’a yapılacak”

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Lüleburgaz’da yapılması planlanan Devlet Hastanesi’nin bölgenin en büyük ve en iyisi olacağını söyleyerek, hastanenin geç kalınmasının avantaja dönüştüğünü belirtti.
Vekil Minsolmaz “En iyi hastane Lüleburgaz’a yapılacak”

Minsolmaz; ‘Hastanemizin ihalesi yapıldı. Şu an hastaneye bir kat ilave etmek için bir çaba içerisindeyiz. Sayın bakanımızla görüşüyoruz. Sayın bakan programı uyarsa Kırklareli Devlet Hastanesi’nin açılışı, Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nin temel atması için Allah’ın izniyle gelecek. Çok yoğun program var. Bizim Lüleburgaz Devlet Hastanemiz Sağlık Bakanlığı’nın en güzel projesi kapsamında yapılacak. İyi bir müteahhit arkadaşa ihale edilmiş. O da şantiye barakalarını getiriyor. Biz ona başlamadan ara bir kat yapmaya çalışıyoruz. Yani yatak sayısını maliyetleri yüzde 4 arttırıp, yatak sayısını yüzde 18 arttıran bir öneri getirdik sayın bakana. Çünkü bir bina yapıldıktan sonra çatısını kaldırıp bir kat yapmak dünyanın en zor şeyi. Lüleburgaz merkezi bir yer. Pınarhisar’dan da, Büyükkarıştıran’dan da, Alpullu’dan da, Babaeski’den de her yerden hasta gelir. Ben Kırklareli Devlet Hastanesi’ni gezdim başhekimle. 250 yataklı bir hastane yaptık. 250 yatak dolu. Çünkü sağlıkta hizmet kalitesi arttıkça insanlar özele veya İstanbul’a gitmiyor. Lüleburgaz’da geç kaldık ama geç kalınması bir avantaja dönüştü. En iyi hastane Lüleburgaz’a yapılacak. En doğru yerde yapılacak onda bir mücadele verdik. Çünkü hastane gibi yerlerin doğru yerde yapılması lazım. Mevcut hastanenin yüz metre batısına yapıyoruz hastaneyi. Onun yanına Diş Sağlığı Merkezi olacak. İnşallah kat ilavesini de yaparsak bir buçuk yıla teslim alınacak. Bölgenin en büyük hastanesi Lüleburgaz’da yapılacak’ dedi.

Minsolmaz; ‘Bir tane SGK binası yapacağız. Onun yer tahsisi son noktaya geldi. Şu an belediyenin beton şantiyesi olan eski mezbahanın karşısındaki 7.5 dönüm yerin yarısı ile ilgili olarak Sayın Müezzinoğlu Bakanımız Lüleburgaz’a bir SGK binası kazandırmamız lazım dedi. Çünkü Lüleburgaz 30 tane ilden daha fazla işçisi olan bir ilçe. İlçe olduğu halde bir işçi kenti. İlçe tarım müdürlüğümüz için yer bulduk. TOKİ’nin yapıldığı yerde, TOKİ’den çıkma bir dört dönüm arsa vardı. Ben planlarını yapmıştım. Oraya da bir ilçe tarım binası yapacağız. Türkiye’nin en önemli 5 tane süt işletmesinden 4 tanesi Lüleburgaz’da. Dolayısıyla böyle sanayisi olan bir yerde, işçi kardeşin yaşadığı bir yerde esnaf bölgesi olan bir yerde bunları yapmamız lazım’ diye aktardı.

Minsolmaz; ‘En çok konuşulan konu dere ıslahı. Lüleburgaz Deresi. Taş Köprü Mimar Sinan Köprüsü-sanayi arası. Veysel Eroğlu kontrolünde yürüyor. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü projelendirmeyi bitirdi. Keşfi yapıldı. 40 milyonluk bir proje. 10’ar milyonluk etaplar halinde yapılacak. O bölgeden aşağı doğru 10 kilometre dere ıslahı yapılacak. Aynı zamanda taş köprü korunarak onun kuzeyine ve güneyine iki tane yaya köprüsü yapılacak. O bölge çok güzel bir mesire alanı olacak. Bu konu ile ilgili belediye başkanımızla da görüşüyoruz. Çünkü alan kamulaştırmaları ve yatağın ıslah edilmesi gerekiyor. Bunların hepsi Lüleburgaz’a lazım olan şeyler’ ifadelerini kullandı.

 

Minsolmaz; ‘Buraya bir fakülte çıkardık. Fakültemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri. Yeni nesil Türkiye artık ulaşım sistemlerine, Türk Hava Yolları’nda ve hızlı tren rayları sistemine yöneldi. Lüleburgaz için çok önemli olacak. Havalimanı buraya geliyor, Yeniköy bölgesine. Benim en çok önemsediğim konulardan bir tanesi D-100 Karayolu Lüleburgaz’ın içinden çıkartılması. Lüleburgaz çevre yolu yapılarak Özcan Beyin (Değirmencioğlu) benzinliğinin oradan, Sarımsaklı Çiftliği’nin içinden Eski Şimşek Koleji’nin oradan çıkartılması. Bunun projesini tamamladık. Genel müdürlük ve bakanlık onayladı. Burada belediyemizden destek istiyoruz. Çünkü Karayolları, çevre yollarını yaparken yolun geçtiği güzergahtaki imar planlarının çözümünü belediyeden bekliyor. Yetki belediyelerde. Malzeme Pınarhisar’da, proje hazır. Ama istimlak olduğu zaman çok büyük sıkıntı. Karayolları ‘Belediye istimlak konusu kısmında bir çözüm üretsin’ diyor. Onu da sayın başkanla görüşüyoruz’ şeklinde konuştu.

Minsolmaz; ‘ Çöplükte büyük sıkıntı var. Başkanla görüşüyoruz bir çözüm için. Lüleburgaz’ın su konusunu hallediyoruz. Yer altı sularını kullanıyoruz. Kooperatifler yer altı sularını kullanıyor. Belediye yer altı suyunu kullanıyor. Fabrikalar yer altı suyunu kullanıyor. TEMA’cılık yapanlar bile yer altı suyu kullanıyor. Bu güne kadar herkes konuştu. Biz AK Parti olarak bu işi görev aldık. Ahmetbey Göleti’ni yükseltiyoruz. Lüleburgaz’ın 2050’ye kadar su ihtiyacını karşılayacağız. Yüzey sularını hepimiz kullanmamız lazım’ ifadelerini kullandı.

Uğur PİRPOR

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek