Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 24 Şubat 2017, Cuma 09:29 tarihinde eklendi. 956 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Feyzioğlu Kırklareli Barosu’nu ziyaret etti

- ''Avukat olarak bir mahkemeye gittiğimizde karşımızdaki hakimin, savcının dosyaya göre karar vermesini isteriz talimata göre değil''
Feyzioğlu Kırklareli Barosu’nu ziyaret etti

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ''Avukat olarak bir mahkemeye gittiğimizde karşımızdaki hakimin, savcının dosyaya göre karar vermesini isteriz talimata göre değil'' dedi.

Feyzioğlu, Kırklareli Barosu Başkanı Turgay Hınız’ı makamında ziyaret etti.

Baro üyesi avukatlarla görüşen Feyzioğlu, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan’da yapılacak referandumun ülkenin geleceği açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Bir ülkede adalet sisteminin iktidar partileri tarafından yönetilmesi durumunda mahkemelerde doğru kararların çıkmayacağını kaydeden Feyzioğlu, adaletin çok ciddi bir problemle karşı karşıya kaldığını iddia etti.

Barolar olarak referandumda "Hayır" diyeceklerini anlatan Feyzioğlu, şunları söyledi:

''Avukat olarak bir mahkemeye gittiğimizde karşımızdaki hakimin, savcının dosyaya göre karar vermesini isteriz talimata göre değil. Talimata göre, emre göre karar vermek durumunda olan hakim, avukat olarak ne kadar bilgili ne kadar dosyasına hakim olsak da bizim mesleğimizi işlevsiz kılar. Hakkın karşısına talimat gelir, hakkın karşısına talimat gelirse bizim mesleğimiz icra edilemez hale gelir.''

A.A.

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek