Yarın Dünya Çiftçiler Günü
Vali Ekici’den Engelliler Haftası mesajı
Türk Eğitim Sen’li öğretmenler iş bıraktı
Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 75 obje ele geçirildi
Bu haber 04 Şubat 2017, Cumartesi 09:32 tarihinde eklendi. 1500 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kalfalık-Ustalık belgesi yaş tanımıyor

Lüleburgaz Mesleki Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen kalfalık-ustalık sınavlarında bu yıl yaş ortalamasının 40’ın üzerinde olması dikkat çekti.
Kalfalık-Ustalık belgesi yaş tanımıyor

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı Kış Dönemi Kalfalık ve Ustalık Sınavlarının 30 Ocak 2017 tarihinde başladı. Sınavlarda bu yıl en genç 35 en yüksek 60 yaşında olmak üzere sınavlarda toplam 180 kursiyer ter döktü.

Lüleburgaz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Çetin yaptığı açıklamada, sınava giren kursiyerlerin yaş ortalamasına dikkat çekti. Kalfalık-ustalık belgesinin yaş tanımadığını belirten Çetin, bu dönemki sınavlarda en genç 35 en yüksek 60 yaş ortalamasında kursiyerlerin yer aldığını söyledi.

Ustalık belgesi için sınava giren kursiyerlerden Rahim Işık’ta 37 yaşında olduğunu söyleyerek alacağı belgenin avantajlarına değindi. İnşaat meslek dalında 11 yıldır çalıştığını belirten Işık, ustalık belgesini aldıktan sonra yeni bir iş yeri açabileceğini, devlet dairelerinde işlerini resmi bir şekilde daha kolay halledebileceğini gibi birçok yetkiye sahip olacağını kaydetti.

Uğur PİRPOR

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek