Yarın Dünya Çiftçiler Günü
Vali Ekici’den Engelliler Haftası mesajı
Türk Eğitim Sen’li öğretmenler iş bıraktı
Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 75 obje ele geçirildi
Bu haber 03 Şubat 2017, Cuma 09:26 tarihinde eklendi. 1797 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kalfalık-ustalık sınavları başladı

Lüleburgaz Mesleki Eğitim Merkezi tarafından her yıl Şubat ayında gerçekleştirilen kalfalık-ustalık sınavları başladı.
Kalfalık-ustalık sınavları başladı

Lüleburgaz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Çetin yaptığı açıklamada, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı Kış Dönemi Kalfalık ve Ustalık Sınavlarının 30 Ocak 2017 tarihinde başladığını söyledi.

Bu yıl 44 farklı meslek dalında toplam 186 kişinin sınavlara girdiğini belirten Çetin “30/01/2017-10/02/2017 tarihleri arasında yapılan sınavlarda kalfa adayları Genel Bilgi Dersleri, Alan Ortak Dersleri, Dal Meslek Dersleri ve Mesleki Uygulama Sınavlarına girecekken Usta adayları ise Genel Bilgi Dersleri, Dal Meslek Dersleri ve Mesleki Uygulama Sınavlarına girdiler. 2016-2017 Kış Döneminde Kalfalık ve Ustalık Sınavları için 4 sınav merkezinde sınavlar yapılıyor. Bu merkezler arasında adayların sınav programları ortaklaşa hazırlandığından, bazı adaylar Vize, Kırklareli ve Babaeski’den Lüleburgaz’a gelmekte iken, Lüleburgazlı bazı adaylarımız ise Kırklareli ve Babaeski’ye sınavlara gidiyor, dedi.

Çetin, sınav sonunda başarılı olan kursiyerlerin ustalık ve kalfalık belgesi almaya hak kazanacağını da sözlerine ekledi.

Uğur PİRPOR

 

 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek