Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 21 Ocak 2017, Cumartesi 09:26 tarihinde eklendi. 810 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Özgen “Alpulu Şekerin faaliyete geçmesi Milli Meselemizdir”

Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alpullu Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramis Özgen, Alpulu Şeker Fabrikasının tüm taahhütleri karşılayacağını belirtti.
Başkan Özgen “Alpulu Şekerin faaliyete geçmesi Milli Meselemizdir”

 “Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Alpullu Pancar Kooperatifi Başkanı  Ramis Özgen ve Pankobirlik Genel Müdürü,  12 Ocak Perşembe günü Ankara’da Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. de Genel Müdür Yardımcısı Selim Yücel ile yaptıkları görüşmeler olumlu sonuçlandı. Alpullu Şeker fabrikasının tekrar faaliyete geçirilmesi yönünde çok önemli kararlar alındı.

 

Özgen yaptığı açıklamada “Gerek üreticilerimizden gelen taleplerin değerlendirilmesi gerekse bölgemizde yapılan çalışmalar neticesinde kota sınırlandırılmasının giderek esnetilmesi ile daha önce 35.000 ton pancar kotasının gerekli taahhütlerin alınması durumunda çok daha yukarılara çekilerek tüm taahhütlerin fabrika tarafından alınacağı açıklaması yapmıştır. Türkiye Şeker Fabrikası A.Ş. ni temsilen Sayın Yücel le verdikleri destekten dolayı bir kez daha teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz.

 

Bu kapsamda tüm bölge milletvekillerimize konu hakkındaki yaptıkları girişimlerden ve çalışmalarından dolayı da tüm çiftçilerimiz adına teşekkürlerimizi bir borç biliriz.  

 

Bu aşamada en önemli hususun ön pancar taahhütlerinin bir an önce alınmasıdır. 23 Ocak 2017 tarihine kadar ön taahhütlerin min. 150.000 ton olacak şekilde alınması kararlaştırılmışsa da bu sürenin uzatılması noktasında tüm bölge millet vekillerimizi bir kez daha bizlere destek olmaya davet ediyoruz. Zira Neredeyse Cumhuriyetimizle yaşıt olan Alpullu Şeker Fabrikası’nın TEKRAR FAALİYETE GEÇİRİLMESİ MİLLİ MESELEMİZDİR.

 

Kooperatifimiz olarak bunun takipçisi olacağız çiftçilerimizin daima arkasında olacağız.  Bu meyanda geçtiğimiz yıllarda çiftçilerimizin kullanımına yönelik olarak 5 adet pancar hasat makinesi alınmış ve ücretsiz olarak çiftçilerimize verilmiştir. Köy çalışmaları yapılarak çiftçilerimizin pancar ekmesi yönünde bilgilendirmeler gerçekleştirilmiştir. Bu benzeri çalışmaları Kooperatifimiz olarak büyük bir özveri ile yapmaya devam edeceğiz.

 

Konunun önemine binaen ülkemizin içinden geçtiği bu zor ekonomik süreçte, Hükümetimizin çiftçimizin yanında olduğunu biliyor ve bize olan desteklerinin sürmesini bekliyoruz. Bizlerde bu milli mücadelede ülkemize çok önemli katma değer ve istihdam yaratan bu ürünün sürekliliğinin sağlanması için çalışmalarımızı büyük bir özveri ile sürdürmekteyiz” dedi.

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek