Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 21 Ocak 2017, Cumartesi 09:25 tarihinde eklendi. 1197 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Doğa öğrencileri Antalya’ da Birleşmiş Milletler konferansına katıldı

Lüleburgaz Doğa Ortaokulu öğrencileri, İngilizce öğretmenleri rehberliğinde bu yıl altıncısı düzenlenen 14- 16 Ocak tarihlerinde Antalya’ da gerçekleştirilen D`MUN toplantısına katıldılar.
Lüleburgaz Doğa öğrencileri Antalya’ da Birleşmiş Milletler konferansına katıldı

D`MUN, Doğa Koleji tarafından yılda iki kez düzenlenen ve her öğrencinin bir delegeyi canlandırdığı ve Birleşmiş Milletler Kurumu’nu temsil ettiği eğitsel bir simulasyondur. Model Birleşmiş Milletler, dünyanın pekçok ülkesinde öğretim programının bir parçası olarak genç zihinlerde dünya meseleleriyle ilgili farkındalık yaratma ve uluslararası ilişkiler konusunda ortak akıl yürütme kazanımları hedeflenerek gerçekleştirilen en önemli eğitim-öğretim faaliyetlerinden biridir. Bu proje, başta Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Harvard ve benzeri saygıdeğer üniversiteler tarafından kabul görmektedir ve desteklenmektedir.

Konferanslara hazırlık aşamasında yoğun bir çalışma sürecinden geçen öğrenciler, uluslararası ilişkiler, dünya sorunları ve güncel olaylarla ilgili detaylı bir araştırma içine girerler. Her konferansta temsil edecekleri farklı ülkelerin bakış açısıyla o sorunlara çözüm getirecek yasa tasarıları hazırlar ve bunları haftalık çalışma saatlerinde tartışarak alıştırma yaparlar. Katıldıkları konferanslarda ise dünyanın farklı ülkelerinden gelen gençlerle birlikte sorunlara getirdikleri çözümleri tartışarak, münazara ederek, diplomasinin taktiklerini kullanarak Birleşmiş Milletler çatısı altında önergeler hazırlarlar.

Lüleburgaz Doğa Ortaokulu’ndan 28 öğrencinin katıldığı konferansta iki öğrenci de ‘Honourable Delegates’ ödülüne layık görüldü.

Gökhan KAN

 

 




Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek