Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 20 Ocak 2017, Cuma 09:19 tarihinde eklendi. 779 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

‘PANCAR İÇİN ÇOK SEBEP VAR’

Türkiye’nin önde gelen Alpullu Şeker Fabrikası’nda 35 bin kota uygulamasının kaldırılması son 3 yıldır kapalı tutulan dev tesisin yeniden açılmasını gündeme getirdi.
‘PANCAR İÇİN ÇOK SEBEP VAR’  Trakya’da büyük heyecan yaratan gelişmeye paralel olarak fabrikanın bacasının yeniden tütmesi için zor durumda kalıp pancardan uzaklaşan üreticilerin yeniden ekime yönelmeleri amacıyla bölgede yoğun bir kampanya başlatıldı.

Alpullu Şeker Fabrikası’nın yeniden faaliyet göstermesi için kapandığı günden bu yana yoğun bir emek ve çaba harcayan Trakya’nın çevre konusundaki önde gelen ismi Hakan Dedeoğlu, konunun partiler üstü bir mesele olduğuna dikkat çekerek, “Dolayısıyla Trakya’mızın bütün partili temsilcilerimiz samimi şekilde öne çıkmalı bu konuyu elbirliği ile çözmeliyiz” dedi.

Başta bölgedeki tüm partiler, 12 milletvekili ve hatta 3 valinin de katıldığı bir anlayışla bu işin başarılabileceğinin altı çizen Dedeoğlu, şunları söyledi:

“Örneğin; Lüleburgaz da Türkgeldi Çiftliği 20 bin dönüm, Sarmısaklı Çiftliği18 bin700 dönüm Edirne de Tarık Açık Cezaevi 10 bin dönüm, Kırklareli Kavaklı’da topraklar buna çok uygun. Kırklareli Valimiz baştan beri destekliyor. Edirne ve Tekirdağ valilerimiz de desteklerse bu konu çözümlenecektir.

Pankobirlik başta olmak üzere, Ziraat odaları, Şeker iş Sendikası üyelerine mesajla bilgilendirdiklerini ifade etti. Diğer taraftan sivil toplum üyelerinin tümünün vereceği destekle bu konu rahatlıkla çözümlenir.

Ayrıca, Pancar bedelleri pazartesi ödenmeye başlıyor. Ankara Genel Müdürlüğün açıklamasına göre; Bölgemiz için verilen ön taahhüt süresinin 5 gün olması yeterli değil! Uzatılması gerekmektedir.

Alpullu Şeker Fabrikası’nın yetkilileri ‘çavuşlar’ aracılığı ile bölgelere ulaşıyor, ekicileri bilgilendiriyor.

Ayrıca bu yıl verilen fiyatların olumlu olması son derece cazip olan pancar ekimini daha da olumlu hale getirecektir. Malum fiyatlarla kazançlar buğday ve ayçiçeğine göre 6 kat daha yüksek yani kazançlı. İş, aş, toprak verimi gibi diğer yaralarını söylemeye gerek bile yok”

Kırklareli CHP Lüleburgaz İl Genel Meclisi Üyesi Gürcan Kırım da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Alpullu Şeker Fabrikası’nda 35.000 kota uygulaması kaldırılmıştır. Şimdi görev çiftçi kuruluşlarının ve çiftçimizin. Tüm çiftçilerimizin pancar ekmeleri için çok sebepleri var. Kampanyaya destek veren tüm dostlara teşekkür ediyorum” diye yazdı.

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek