HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 18 Ocak 2017, Çarşamba 09:16 tarihinde eklendi. 1378 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Eğitim-Sen Lüleburgaz Temsilciliği Kongresini Yaptı

Eğitim-Sen Lüleburgaz Temsilciliği 10. Olağan Kongresi 15 Ocak Pazar günü Lüleburgaz Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.
Eğitim-Sen Lüleburgaz Temsilciliği Kongresini Yaptı

Kongreye üyelerin yanı sıra çeşitli demokratik kitle örgütü ve siyasi partilerin temsilcileri de katıldı. Kongrede geçmiş üç yıllık dönemi özetleyen slayt gösterisinin ardından faaliyet raporu Fatoş Günaçar tarafından okundu. Temsilcilik yönetiminden Selda İtak son günlerde yaşanan açığa alınmalarla ilgili bilgileri üyelerle paylaştı. İhraç edilen ve açığa alınanları diğerleri sendikadan sokmamak için güvenlikçi tutarken Eğitim-Sen tüm ihraç edilen ve açığa alınan üyelerine hukuki süreç tamamlanana kadar hukuki ve mali desteğini sürdürdüğünü belirti.  Ardından baş temsilci Mehmet Sezgin tarafından son dönemde eğitim iş kolunda yaşanan hem siyasal hem sendikal anlamda bir değerlendirme yaptı.

Sezgin: ’ Eğitim-Sen in yüzyıllık geçmişine vurgu yaparak eğitim alanında mezhepsel, ırksal değil, sınıfsal, bilimsel ve laiklikten yana tek ve gerçek sendikacılığın eğitim-sen tarafından yürütüldüğünü,  bu nedenle her zaman gericilerin, laiklik ve bilim düşmanlarının eğitim-sen i hedef tahtasına koyduğunu dile getirdi. Son dönemde OHAL i bahane edilerek tüm muhalif güçleri susturmayı hedefleyen iktidarın mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayan KESK ve Eğitim-Sen e saldırdı. Eylül ayında 9.853 üyemizi nedensiz açığa alarak bizleri sindirip korkutabileceğini düşündü. Ancak gösterilen direniş ve mücadele sonucu arkadaşlarımızın tamamı görevlerine geri döndü ve dönmeye devam ediyor.

 Siyasi iktidar 14 yıllık dönemde eğitimin içini boşaltmak için yönetici kıyımından tutunda müfredatın gericileştirilmesine kadar birçok alanda değişiklik yaparak istediği biat eden kindar ve dindar nesil yetiştirme projelerini uyguluyor. Tam da bu dönemde biz Eğitim-Senlilerin yürüttüğü meşru mücadeledir. Biz gücümüzü herhangi bir odaktan değil haklılığımızdan ve meşruluğumuzdan alıyoruz. Eğitim-sen in tarihsel birikimine uygun olarak yerellerimizde ve ülke genelinde mücadeleyi asla bırakmayacağımızı buradan bir kez daha dile getiriyoruz.’ dedi.

Mehmet Sezgin in konuşmasının ardından temsilcilik seçimlerine geçildi. Seçimler sonucunda temsilcilik yönetimine Mehmet SEZGİN, Fatoş Günaçar, Selda İtak, Hakan Toroman ve Hakan Güler seçildi. Yedek üyeliklere de, Türker Güler, Ertan Girgin, Sadık Akbulut, Çetin Bereket, Mehmet Kocakafa seçildi. Ardından Kırklareli Şube Başkanı Ramazan Özenç  son dönemle ilgili kısa bir değerlendirme yaparak yeni yönetime görevlerinde başarılar diledi.
Haber Merkezi

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek