Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 04 Ocak 2017, Çarşamba 09:23 tarihinde eklendi. 2087 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kaya “Damat derhal istifa etmelidir”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, AKP’nin 14 yıldır uyguladığı tüketime dönük rant ekonomisinin artık tamamen iflas ettiğini, Enerji Bakanının istifa etmesi gerektiğini söyledi.
Kaya “Damat derhal istifa etmelidir”

Kaya “AKP’nin 14 yıldır uyguladığı tüketime dönük rant ekonomisi  artık tamamen iflas etmiştir ve AKP yine bunun faturasını yine halkımıza ödettirecektir. Son 3 yıldır neredeyse hiç büyümeyen ekonomiyi düzeltemeyen ve Türkiye'nin gerçek sorunlarına çözüm aramayan hükumet artık ekonominin temel ihtiyacı olan enerjiyi de (elektrik) sağlayamıyor. Bugün itibarıyla Lüleburgaz’dan İstanbul'a kadar Sanayi havzasında bulunan 2 bin 800 fabrika elektriksizlik nedeni ile ya kapatıldı ya çalışamıyor ya da iş bırakmayı planlıyor. Yapılamayan üretim, teslim edilemeyen siparişler, zamanında yerine getirilemeyen sözleşmelerin etkisi önümüzdeki günlerde ekonominin tüm çarklarının durmasına sebep olabilir. Türkiye'nin en büyük fabrikaları bile, hükumet enerji ihtiyacını karşılamıyor diye üretimi durdurma yoluna gidiyor. Üretim durduğunda binlerce on binlerce işçi işten çıkartılacak, binlerce anne ve baba artık evine ekmek götüremeyecek. Neredeyse nüfusunun yüzde 60 işçi ailesi olan İşçinin harcama yapamadığı Lüleburgaz’da esnaf siftahsız dükkan kapatmaya ve kirasını bile ödeyememeye başlayacak. Bütün bunların temel sebebi ise hükumetin en temel görevi olan enerjinin  sağlamaması ve elektriğin kesilmesi. 14 yıldır hiç bir köklü yatırım yapmayan sorunlara günü birlik çareler bulup uzun vadeli düşünmeyen ve ülke yönetimini tamamen kaybetmiş, başkanlıktan başka hiç bir şeyi görmeyen AKP kadroları ülkeyi hem fikren hem de gerçek anlamda karanlığa boğmuştur. Enerji bakanlığını damat olduğu için alanlar kendi şirketinin başka hiç bir kurumu hesaplamayanlar derhal istifa etmelidir.  Kendi şirketleri para kazansın diye kış saati uygulamasında ısrar edenler bunun bedelini mutlaka ödeyecek CHP’nin milli enerji politikaları bu ülkeyi hem fikren hem gerçek anlamda mutlaka aydınlığa kavuşturacaktır.

 

Uğur PİRPOR 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek