HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 06 Aralık 2016, Salı 09:15 tarihinde eklendi. 1537 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kadın meselesi Cumhuriyetin en önemli meselesidir

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığının her Pazartesi gerçekleştirilen haftalık olağan toplantısı yapıldı.
Kadın meselesi Cumhuriyetin en önemli meselesidir

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Birgül Kemiksiz, Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Oya Özgün, Kırklareli Kadın Kolları Başkanı Zehra Deyrin, Tekirdağ Kadın Kolları Başkanı Fatma Ormancı ve partililer katıldı.

Toplantının bu haftaki gündeminde, Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 Aralık’ta kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermesi yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya “Kadın meselesi, Cumhuriyetin en önemli meselesidir. Toplumu köleleştirmeye çalışanlar, toplumu esir almaya, rehin almaya çalışanlar bu işi ancak kadınlar üzerinden yapabilir. Çünkü yeni nesilleri, aydın nesilleri yetiştirecek olan yine kadınlardır. Bizde bunun bilincindeyiz. Aydın, özgür bir ülke yaratmamız için öncelikle kadınlarımıza değer vermemiz gerekiyor. CHP bunu, kurucusundan ilhamla yapıyor. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk her şeye rağmen, o günün şartları içerisinde hem modern ulusların hem gelişmiş ulusların bile göze alamadıklarını göze alıp kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını 1934 yılında vermiştir. Sonra kadınlarımız bununla birlikte hem Cumhuriyete hem de Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerine sahip çıkmaya devam etmektedir. Bugün de tüzüğümüzde değişen maddelerle artık partimizde her alanda her kurumda üçte bir cinsiyet kotası vardır. Buna cinsiyet kotası diyoruz ama bu kadınlara yönelik bir kota. Kadınları siyasete kazandırmak için uygulanan bir kotadır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, başlattığı bu çalışma meyvelerini vermeye başladı ” dedi.

Toplantıda, Lüleburgaz sosyal hayatında damgasını vurmuş olan, Türk Musikisinin asırlık çınarı Aşkiye Neşet Çal’ın hayatından bir bölüm slayttan izlendi.

Toplantı, serbest kürsünün ardından sona erdi.

Uğur PİRPOR

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek