Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 02 Aralık 2016, Cuma 09:14 tarihinde eklendi. 1056 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mersin’den gelen 63 işçi işbaşı yaptı

Mersin Paşabahçe Fabrikası’ndan gelen 63 işçi Kırklareli Paşabahçe Cam Fabrikalarında iş başı yaptılar.
Mersin’den gelen 63 işçi işbaşı yaptı

Mersin Cam Fabrikası bu yıl içinde kapanma kararı almış, Kasım ayı içinde de kapanmıştı.

Kristal İş Sendikası da Mersin’de kapanan fabrika işçilerinin mağdur olmaması için harekete geçmişti.

İşçilerin mağdur olmaması için başlatılan çalışmalar sonunda işyerinin kapanması sonucunda işsiz kalan işçilerden 250’si Eskişehir’de bulunan Kristal İş Sendikası’nın örgütlü olduğu şişe cam fabrikalarına, 63’ü ise Lüleburgaz’da bulunan  Kırklareli Paşabahçe Cam Fabrikaları’na yerleştirildi.

1 Aralık 2016 Perşembe günü işbaşı yapan işçiler Kristal İş Sendikası Trakya Şubesi’nde Şube Başkanı Ufuk Yaratan’ı ziyaret ettiler.

İşçiler; “İşyerimizin kapanması kötü oldu. Ancak Kristal İş Sendikası’nın da yaşanan gelişmelere el atıp bizleri mağdur etmemesi bizleri sevindirdi. Bu da sendikalı işçi olmanın faydasıdır” dediler.

Kristal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Ufuk Yaratan da, Lüleburgaz’a gelen ve Eskişehir’e giden işçilerin özlük haklarında herhangi bir kayıp yaşanmadığını söyledi.

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek