HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 02 Aralık 2016, Cuma 09:13 tarihinde eklendi. 1810 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Usta Öğreticilik Kursu açılacak

Lüleburgaz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Çetin, 05-12 Aralık 2016 tarihleri arasında Usta Öğreticilik Kurusu açılacağını belirtti.
Usta Öğreticilik Kursu açılacak

Çetin yaptığı açıklamada “Esnafımızdan Ustalık/İşyeri Açma Belgesi sahibi olanlar için açtığımız bu kursu kursiyerlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda Hafta İçi Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma Günleri yapacağız. Kursumuz 18.00-20.50 Saatleri arasında yapılacaktır. Lüleburgaz’a kazandıracağımız yeni Usta Öğreticilerimize yeni meslek elemanları yetiştirmeleri konusunda çok güveniyoruz. İlçemizin ihtiyaç duyduğu tüm mesleklerde Lüleburgaz’ımız gelecekte de kaliteli meslek erbaplarına sahip olacaktır. 

 

 

Ustaların Usta Öğreticilik Eğitimi

İşyerinde, sanatını çıraklara öğretmekle görevli ustaların katıldığı eğitimdir. Bu eğitimi görmeyen işyeri sahibi veya ustaların yanlarında veya işyerlerinde çırak çalıştırmaları mümkün bulunmamaktadır (3308 sayılı Kanun 31. Maddesi). Bu eğitimle çırak yetiştirme sorumluluğunu üstlenen ustaların sanatını başkasına iyi bir şekilde öğretme yöntem ve tekniklerini öğrenmelerini hedeflenmektedir. Bu amaçla hazırlanmış bulunan “İş Pedagojisi Kurs Programı” 40 saat sürelidir.

Ustalık belgesi veya İşyeri Açma Belgesi sahibi olup Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan İş Pedagojisi Kurslarını başarı ile tamamlayanlara “Usta Öğreticilik Belgesi” verilir.(kanun maddesi:31)

Bir işyerinde çırak/kalfa çalışabilmesi için o işyerinde mutlaka çırak/kalfanın pratik eğitiminden sorumlu olacak usta öğretici belgesi sahibi bir usta öğretici bulunmalıdır.

Kurslar genellikle hafta içi akşamları olmak üzere 10 gün (2 hafta ) sürmektedir. On gün sonunda kursiyerler görmüş oldukları derslerden ( 40 Saat ) sınava girip Usta Öğretici Belgesi almaktadır.

Bu kurslara katılmak için herhangi bir başvuru zamanını beklemesine gerek kalmaksızın Ustalık Belgesi/İşyeri Açma Belgesi sahibi herkes istediği zaman başvuruda bulunabilir. Sınıf açılacak sayıya ulaşıldığında (yaklaşık 20 kişi) mesleki eğitim merkezi tarafından kurs başlatılır. Kursa katılım esastır. Herhangi bir derse ders saatinin dörtte birinden fazla devamsızlık yapanın kursu başarısız olur.

  Başvuru İçin İstenilen Belgeler:

1-Dilekçe

2-Ustalık Belgesi/İşyeri Açma Belgesi aslı ve fotokopisi

3-4 adet vesikalık fotoğraf

5-Nüfus cüzdan fotokopisi

 Lüleburgaz’da kaliteli mesleki eğitim verilmesinin yolu olan Usta Öğreticilik Kurslarını çok önemsiyoruz. Bu kursların ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz. Yukarıda ismi anılan 16 Kursiyerlerimizi 05.12.2016 Pazartesi günü Saat 18:00’da Lüleburgaz Mesleki Eğitim Merkezine bekliyoruz.” İlçemizde Ustalık/İşyeri Açma Belgesi sahibi tüm vatandaşlarımızın Usta Öğreticilik Kurslarına başvuruları alınmaya devam etmektedir. Grupların oluşmasıyla birlikte yeni kurslarımız açılmaya devam edilecektir” dedi.

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek