33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 01 Aralık 2016, Perşembe 09:18 tarihinde eklendi. 803 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Emniyetten “kış lastiği” uyarısı

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü, 1 Aralık tarihi itibarıyla kullanımı zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulamasıyla ilgili olarak bir duyuru yayınladı.
Emniyetten “kış lastiği” uyarısı

Kış lastiği denetimlerinin 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında 4 ay süreyle yapılacağının vurgulandığı duyuruda şu ifadeler kullanıldı;

“8 Aralık 2012 tarih ve 28461 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan araçların yüklenmesine ilişkin ölçü ve usuller ile tartı ve boyut ölçüm toleransları hakkında yönetmeliğin 6. Maddesinin 1. Fıkrası j bendinden yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara 1 Aralık -1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunluluğu getirmiştir.

Buna göre ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanması zorunludur ibaresi bulunmakta, ancak genelgede şehir içi taşımacılıklarda herhangi bir zorunluluk bulunmamasına rağmen mevsim şartlarına göre yetki il Valiliklerine verildiğinden; İlimiz sınırları içindeki tüm şehir içi karayollarında her yılın 01 Aralık ile takip eden yılın yılın 01 Nisan tarihleri arasında, Valilik Makamının 22.10.2014 tarihli onayı ile şehir içi karayollarında ki taşımacılıklarda kış lastiği zorunluluğu getirilmiştir. Kış lastiği denetimleri 4 ay süreyle yapılacaktır” dendi.

 

Uğur PİRPOR 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek