HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 01 Aralık 2016, Perşembe 09:13 tarihinde eklendi. 1275 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Beysülen “Emekliler Türkiye’de en mağdur kesimlerden bir tanesi”

Emekli Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Emekli Sen Lüleburgaz Şubesi Başkanı Kemal Andoğlu’nu ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.
Beysülen “Emekliler Türkiye’de en mağdur kesimlerden bir tanesi”

Trakya’da bulunan Emekli Sen Bölge Temsilciliklerini ziyaret ederek sendika çalışmaları ve emeklilerin durumlarını değerlendirme toplantıları yaptıklarını söyleyen Veli Beysülen, Türkiye’de emeklilerin en mağdur kesimlerinden bir tanesi olduğunu söyleyerek, sağlıktan, ulaşıma birçok konuda gerekli imkanlardan faydalanamadıklarını belirtti.

Beysülen “Emekliler, şu anda ülkemizde işsizlerden sonra gelen en büyük ikinci mağdurlardan bir tanesi. 11 milyon emekli vatandaşın yaşadığı ülkede, ne yazık ki %75’i açlık sınırının altında kalıyor. Emeklilerin aylıkları yetersiz, %60’ının bankalara borcu var. Bu ülkenin yurttaşları olmasına rağmen emeklilere büyümeden pay verilmiyor. Çifte standart uygulanıyor. Emekliler bu ülkenin yurttaşı değil mi?  ne yazık ki emeklilik bir eksiklik olarak görülüyor yurttaş olarak görülmüyor. Maaş sıkıntısının yanı sıra, sağlık alanında da büyük zorluklarla karşılaşıyorlar. Emeklilerimiz sağlıkla ilgili olarak aldığı ücretsiz hizmetleri artık yararlanamıyor. İnsanlığa hizmet sunulan imkanlardan bile artık para alınıyor. Bu sıkıntıların giderilmesi için de gerekli düzenlemelerin yapılması gerekiyor.

‘GERÇEKÇİ BİR İNTİBAH YASASINA İHTİYAÇ VAR’

Türkiye, yaş ortalaması 29 olan genç bir nüfus oranına sahip. Bu genç nüfusa istihdam yaratan yönetmelikler çıkarılmalı. Taşeron sistemi gibi uygulamalarla 18. Yüzyılda ki kölelik sistemine geri dönüyoruz. Yılbaşından sonra Bireysel Emeklilik yasası çıkıyor. Devlet yurttaşına şunu söylüyor, Ben size yeterince maaş veremeyeceğim ek geliri özel şirketlerden sağlayacaksınız.  Türkiye’de bu mantıkla yanlış uygulanacak gerçekçi bir sistem değildir. Emeklilerin en önemli sorunlarından bir tanesi de ihtiyaçlarının belirlenememesidir. Türkiye’de gerçek bir intibah yasasına ihtiyaç vardır. Emeklilerin gerçek anlamda ihtiyaçlarını belirleyen, değerlendiren, kaç parayla geçinebileceğini araştıran bir yasa lazım, dedi.

Beysülen, Lüleburgaz’da ki toplantının ardından Edirne’ye geçti.

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek