Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 28 Ekim 2016, Cuma 09:19 tarihinde eklendi. 1032 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DP toplantı düzenledi

Demokrat Parti Lüleburgaz İlçe Teşkilatınca parti binasında toplantı düzenlendi.
DP toplantı düzenledi

Lüleburgaz İlçe Başkanı Orhan Akyıldız, toplantıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada;

1-İl başkanları Toplantısı görüşmelerinin sonuçları yönetim kurulumuz ile paylaşıldı , Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, DP İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada; “Böyle bir dönemde, şuurunu kaybetmemiş bir hareket olarak; yeniden, milletin önünde kutlu vazifemizi yapma zorunluluğumuz ortada… Siyaseti; zenginleşmenin bir yolu olarak değil, karşılık beklemeden millete hizmet etmenin bir aracı haline getirmek zorundayız” dedi.

2-İlçemizdeki parti çalışmalarımızla ilgili görüş alış verişi yapıldı. Bu ortamda  olabileceğin iyisinin yapılmaya  çalışıldığı  , hazırlıkların tamamlanarak ilçe kongremiz için genel merkezden gün alınmasının uygun olacağına karar verildi.

3-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına sahip çıkarak,Cumhuriyet ve Atatürk 'e Milletimizin ekmek gibi ihtiyacı olduğunu herkese her yerde anlatmalıyız. Cumhuriyet’in kurucu iradesi ; Tek kişilik yönetimden Demokratik yönetime geçilmiş, bugün Demokratik yönetimden Tek kişilik yönetime geçiş tartışılarak Milletimizin aklıyla alay  edilir hale gelinmesi üzücüdür.

4-Halkımız geçim derdinde iken , yerel yönetimimiz hizmetlerine zam yaparak özel sektörvari ticareti düşünüyor.Belediye Başkanımız ve Belediye Meclis'imizin halkımızın üzerindeki yükü hafifletici kararlar alacakları günlerin uzak olmadığına inanmak istiyoruz.Suyun ton fiyatını, Katı atık Tutarını ,Atık Su Tutarının oranlarının düşürülmesini,Okuma ücretinin kaldırılmasını halkımız için gerekli olduğuna inanıyor ve biran önce gerçekleşmesini bekliyoruz.Temizlik  ve  çöp sorununun halkımızın sağlığını  tehdit etmemesi için daha  titiz  hareket edilmesi gereğine inanıyoruz.

 5- Genç Genel Başkanımız Gültekin Uysal'ın  İl başkanları toplantısında :

 “Türkiye’nin biriktirdiği sorunları vardır. Bu sorunlar üzerine bir de 13-14 yıllık iktidarın laikliğin değişmesini isteyen bir Meclis Başkanının olduğu, Lozan hezimet mi zafer mi diyerek Kadir Mısırlıoğlu gibi birtakım kişilerin argümanlarına sığınan bir Cumhurbaşkanı eliyle yönetildiğini hepimiz üzülerek görüyoruz.

Ortak hafızamızı hezimetleri ve zaferleriyle birlikte kabul edip sayan bir bakış açısıyla tarihe sırtınızı dayayarak bugünkü meseleleri değerlendirmezseniz, bugün yaşadıklarımızı daha da derinleştirecek bir kaos ortamına sebebiyet verirsiniz.

 15 Temmuz hadisesi, Türkiye’nin siyasal yürüyüşü içinde dış politika açısından da önemli bir şekilde iklimi değiştirmiştir.

 İktidarın kendi siyasetini tahkim etmek, kuvvetlendirmek, kendi tasavvurunu Türkiye’ye başka enstrümanlarla dayatabilmesi için bir iklim oluştuğu gibi genel bir kanaat var, ancak ben bu görüntünün geçici bir görüntü olduğu kanaatindeyim.

 Her vakit uyanık olmamız gereken bir coğrafyada siz, üzerine oturduğunuz birikimle beraber içten ve dıştan operasyona açık hale getirirseniz ülkeyi, ülkede yaşanan operasyonun yanı sıra Avrupa başkentlerinin de operasyonlarıyla karşı karşıya kalırsınız.

 Şimdiye kadar, ülkenin düzeninin, birliğinin, güvenliğinin tehdit altına alındığı bir iklimde, ister istemez birtakım siyasi tenkitlerimizi, eleştirilerimizi sınırlı bir şekilde dile getirdik. Bugün geldiğimiz noktada, kırk katır mı kırk satır mı tercihlerinin arasında milletin de insanlarımızın da siyasi alan içerisinde kendi vazifesini yapmayı amaç edinmiş başta bizler olmak üzere tüm siyasi aktörlerin de “korkusuzca yaşama hürriyeti” diyebileceğimiz haklarını kullanamadığı bir iklimde olduğumuzu da hepimiz görüyoruz.

 “Ekonomik problemleri, darbe teşebbüsüyle birlikte gölgeleme yoluna gidecekler”

 Türkiye’nin bütün bu biriktirdiği problemler arasında bir de ekonomik problemleri var. Bütün bu ekonomik problemleri darbe teşebbüsüyle birlikte gölgeleme yoluna gidecekler ama son 5 yıl içerisinde orta vadeli planla beraber 2011 yılından itibaren ortaya koydukları bütün hedeflerin, büyüme oranları da dahil olmak üzere, tutmadığını görüyoruz. Bugün darbe teşebbüsü oldu ne yapalım, diyerek yapabilecekleri bütün açıklamaların da bir anlamı olmadığını bilmemiz gerekiyor.” Yönetim kurulumuz Genel Başkanımızın bu açıklamaları ışığında bilgilendirildi” dedi.

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek