Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 26 Ekim 2016, Çarşamba 09:19 tarihinde eklendi. 1385 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Seyyarlar semt pazarı istiyor

Lüleburgaz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 24 Ekim Pazartesi günü başladığı operasyonlarına Salı günü de devam etti.
Seyyarlar semt pazarı istiyor

Lüleburgaz Belediyesi Zabıta ekipleri,  Salı günü saat 14.30 sıralarında Kocasinan Mahallesi Acı Çeşme Sokak üzerinde bulunan seyyarlara operasyon düzenledi. Zabıta ekipleri ve seyyarlar arasında ufak çaplı tartışmalar yaşandı. Seyyarlar olay mahallinden uzaklaştırıldı.

Seyyar esnaflar, kendileri için semt pazarlarının yapılması gerektiğini belirterek, “Bizim seyyar esnaflar olarak tek istediğimiz semt pazarlarımızın olması. Semt pazarı açılırsa bizler neden çarşı köşelerinde iş kovalayalım. Geçen Belediye Başkanıyla beraber yaptığımız toplantıda başkan bizlere semt pazarının sözünü verdi. Sözünü yerine getirmesini istiyoruz. Trakya’nın hiçbir il ve ilçelerinde yapılan pazar yerlerinde bizlere yer vermediklerinden pazarlara gidemiyoruz. Bu yüzden çarşının belirli yerlerinde seyyar tezgâh açmak zorunda kalıyoruz. Çocuklarımıza ekmek götürebilmek, borçlarımızı namusumuzla ödeyebilmek için çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan esnaflar olarak hakkımızı aradığımız halde bize kimse yardımcı olmuyor. Devlet büyüklerimizden bizim gibi iyi esnaflara yardımcı olmalarını istiyoruz. Bizler çok şey istemiyoruz. Modern semt pazarlarının da kurulmasına gerek yok. Bizler mahalle pazarlarına hasret kaldık. Bunu vatandaşlarımızda istiyor zaten. Vatandaşlar seve seve ayağının altındaki pazara gelebilsin istiyoruz. Şehrin dışına yapılan pazar yerinin şehir merkezinden uzak olmasından dolayı Lüleburgaz’ın belirli bir kesimi de pazar yerine ulaşamıyor ya da giderken gelirken zorlanıyor. Bu yüzden semt pazarı olmasını istiyoruz. Ayrıca biz zabıtalarımızla da karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Biliyoruz ki onlarda emir kulu. Yani tek istediğimiz sesimize kulak vermeleri ve bizler için bir semt pazarı açmaları”dediler.

 

Cüneyt Ünlüsoy

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek