Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 24 Ekim 2016, Pazartesi 09:25 tarihinde eklendi. 1027 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Habitat 3 Zirvesi Sona Erdi

Birleşmiş Milletler Habitat Toplantıları, BM Genel Kurulu kararı ile 20’şer yıllık süreçler sonunda sürdürülebilir kentleşmeye küresel bağlılığı tekrar canlandırmak ve kentleşme sorunlarına çözümleri görüşmek amacıyla düzenlenmektedir. Ekvador’un başkenti Quito kentinde düzenlenen “BM HABITAT III”e Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak da katıldı.
Habitat 3 Zirvesi Sona Erdi

İlki 1976 yılında Kanada Vancouver’da, ikincisi 3-14 Haziran 1996’da İstanbul’da Habitat II Kent Zirvesi adıyla toplanan “Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri HABITAT Konferansı”, yirmi yıl geçtikten sonra 2016 yılında Ekvador’un başkenti Quito kentinde “BM HABITAT III” başlığıyla düzenlendi.

Devamı 2’DE

17-20 Ekim 2016 tarihlerinde Ekvador’un başkenti Quito’da düzenlenen olan BM Habitat III’un sloganı “Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme” olarak belirlendi. Konferansa Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak da katıldı.

 

Zirvede 1996 İstanbul Habitat II’den günümüze kadar olan süreçte kentlerdeki konut sahipliliği, altyapı olanakları ve sağlıklı yaşam koşullarının ne durumda olduğu ve bu konuda yapılan tüm çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı. Habitat III Konferansı, dünyadaki kentleşme çabalarının değerlendirildiği, kent sorunlarına çözüm bulma yöntemlerinin arandığı ve yeni bir kent gündemi geliştirmek için gerekli küresel bir platform işlevi gördü.

Yeni Bir Kent Gündemi

Birleşmiş Milletler’in 2015 Sonrası Gelişim Ajandası’nı yayınlamasından sonra düzenlenen ilk Habitat zirvesi olan bu etkinlik kapsamında, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleriyle uyumlu olarak, “Yeni Bir Kent Gündemi” üst başlığıyla kentlerin, köylerin, kasabaların iklim değişimi ve sürdürülebilir gelişme çerçevesinde nasıl planlanıp yönetileceği konusu masaya yatırıldı. Sürdürülebilir kentsel gelişme politikalarının uygulanmasında temel aktör konumunda olan yerel yönetimlerin önümüzdeki 20 yılda uygulanacak olan Yeni Bir Kent Gündeminin oluşturulduğu BM Habitat zirvesine katilimi büyük önem taşıdı.

Konferans; tüm üye ülkelerin, Birleşmiş Milletler teşkilatlarının ve hükümetler arası teşkilatların yanı sıra, milletvekilleri, sivil toplum teşkilatları, bölgesel ve yerel yönetimler, belediye temsilcileri, profesyoneller, araştırmacılar, akademisyenler, vakıflar, kadın ve gençlik grupları, ticaret birlikleri, özel sektör de dahil olmak üzere ilgili paydaşların katılım ve katkıları sağlandı. SODEM, Habitat III, resmi katılımcı olarak “Kent Yoksulluğu” temalı bir networking etkinliği gerçekleştirdi.

HABITAT III süresince 110’dan fazla paralel oturum, yan etkinlik, özel seminer, tartışma platformu ve sosyal etkinliklere katılarak yerel yönetimler konusunda çalışan tüm kurumlar ile iletişim ve işbirliği olanakları değerlendirildi. Etkinlik süresince katılımcı yerel idareler, tüm dünyadan şehir temsilcileri ve uluslararası kurum yöneticileri ile bilgi alışverişi yaptı. Önümüzdeki 20 yılda uygulanacak kent strateji ve siyasetinin piştiği mutfağı görme fırsatına sahip oldular.

 

Haber Merkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek